Concert de colinde la Colegiul Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu

184

IMG_0233Colegiul Auto Traian Vuia Tg-Jiu a fost vineri, 09.12.2011, începând cu orele 12.00, gazda unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă, susţinut de solistul Adrian Gliga. Concertul a cuprins un repertoriu variat de colinde, alături de ample discuţii purtate de interpret cu elevii CATV.

Activitatea desfăşurată face parte din proiectul “Prevenirea delincvenţei juvenile”, fiind derulată în parteneriat cu fundaţia “Stânca veacurilor”.

Interpretul Adi Gliga nu este la prima vizită în cadrul colegiului nostru, la Paşte derulându-se un alt concert, cu melodii specifice atmosferei pascale. Referitor la activitatea sa profesională, solistul în vârstă de 32 de ani ne-a mărturisit că acest concert este parte integrantă a unui turneu naţional, început la Timişoara, pe data de 01.12.2011, şi preconizat a se termina în data de 23.12.2011, în localitatea Tulcea. Pentru a sensibiliza auditoriul, format din elevii şi din profesorii colegiului, Adi Gliga a apelat, pe lângă piesele sale, şi la concursuri cu premii, invitându-i pe tineri la karaoke. Premiile au constat în CD-uri cu ultimul album al artistului. Piesele interpretate au fost din repertoriul specific atmosferei de Crăciun, solistul neuitând să precizeze importanţa acestei sărbători în viaţa creştinilor de pretutindeni. În egală măsură, Adi Gliga a invitat persoanele participante la eveniment să uite, măcar în această perioadă, de grijile şi amărăciunile zilnice şi să încerce o reapropiere de cei dragi. La finalul spectacolului, conducerea colegiului a lansat propunerea de a se derula acest gen de activităţi cultural-educative nu doar la momente de sărbătoare, ci mult mai des, pentru a sensibiliza sufletele adolescenţilor.

Prof. Mircea-Ionuţ Catrina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here