Comuna Samarinești înoată în zăpadă! Femeile au ieșit la lopată, în timp ce autoritățile nu răspund la telefoane

267

Comuna Samarinești, era luni, încă sub troiene, după ce autoritățile au mișcat prea puțin pentru a curăța drumurile din localitate. Asta și pentru că primăria deține un buldoexcavator defect, pentru deszăpezirea din aceste zile apelându-se însă la utilajul unui privat. Cu singurul buldoexcavator a fost imposibil să se curețe drumurile și ulițele din Valea Bisericii, Valea Poienii, Băzăvani, Țirioi, Larga, Duculești, Boca, de altfel comuna având nouă sate. Supărate că nu pot ieși din curți, femeile au pus mâna pe lopată.

Localnicii din Samarinești sunt extrem de nemulțumiți de felul cum s-a făcut deszăpezirea în aceste zile. Autoritățile au așteptat iarna cu unicul utilaj stricat acasă la șofer, în timp ce banii publici îi vor risipi pe utilajele privaților.
Cu toate acestea, Samarineștiul este acoperit de troiene, drumurile fiind un lux în majoritatea satelor. Unii mai glumesc spunând că odată cu zăpada s-au acoperit măcar gropile din drumuri. Localnicii, pe rețelele de socializare, le-au bătut obrazul autorităților, care nu și-au făcut apariția prin satele troienite.
Viceprimarul cu atribuții de primar și nici fostul edil local cu funcție de consilier personal nu au venit să vorbească cu oamenii supărați de situație.
Un angajat al primăriei, care se ocupă cu branșările la apă, a fost singurul văzut dirijând buldoexcavatorul.
“Abia aștept să vină după voturi prin sat!” a comentat un localnic, “după ce am reușit să urc în drumul principal a trecut un multifuncțional cu lamă aproape pe sus, pe ei nu-i interesează decât banii și motorina să rămână cât mai multă”, a comentat un altul.
Un cetățean a arătat și el starea de fapt astfel: “Larga, Țirioi, Băzăvani, drum închis, nici pe jos nu poți să mergi”.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here