Comună fără cămin cultural. „Nu avem unde să ne întâlnim”

1016

O comună aflată la doar 6 kilometri de municipiul Târgu-Jiu nu dispune de un spațiu adecvat în care să se organizeze diverse evenimente importante din viața comunității. Primarul comunei Dănești, Emilian Rusu, spune că de mai bine de 10 ani i s-a aprobat proiectul de construire a unui cămin cultural, dar mereu au apărut piedici la finanțare. Cea mai mare sală de festivități, dacă poate fi numită așa, este la primărie, și dispune de circa 40 de locuri.

Investiție mult așteptată în comuna gorjeană Dănești. Este vorba despre construirea primului așezământ cultural din localitatea cu circa 4.000 de suflete.
„Este o veste bună. Din 2008 am aprobarea, dar nu a fost prinsă la finanțare. Va fi o construcție nouă, în satul Dănești. Investiția a fost avizată favorabil de către Consiliul tehnico-economic din cadrul Companiei Naționale de Investiții, urmând ca în perioada viitoare să aibă loc procedura de licitație”, ne-a declarat primarul Emilian Rusu. Edilul spune că era mare nevoie de o sală de festivități în comună. „Avem nevoie de acest așezământ cultural, să avem și noi unde să ne întâlnim, să organizăm fiii satului și alte activități. Acum nu avem unde. Cea mai mare sală este de 40 de locuri, la primărie, sala de ședință. Aveam nevoie de această investiție. Suntem aproape de oraș, la vreo șase kilometri de Târgu-Jiu, și copiii ar mai prezenta și ei un program artistic, ar mai face anumite serbări, dar nu avem unde”, a mai declarat Rusu. Investiția se ridică la circa 4 milioane de lei. Clădirea va avea o sală pentru bibliotecă și o sală de festivități cu 280 de locuri. Totodată, la Dănești se va construi o sală de sport modernă în satul Barza, investiția fiind asigurată prin fonduri de la CNI.

„Gazele, o prioritate”
Tot pe bani guvernamentali, la Dănești se reabilitează nouă drumuri de interes local. „S-a turnat stratul de asfalt, primul și al doilea, dar am întrerupt lucrarea pentru că a venit iarna. Mai avem de făcut podețe și șanțuri betonate. Lucrările au început în primăvara anului 2019. Toate drumurile au fost prinse pe un singur proiect PNDL. Au o lungime totală de circa opt kilometri. Sunt drumuri vicinale, unul singur este comunal. Lucrăm cu o firmă bună, un constructor din Craiova. Investiția este în jur de 8 milioane de lei”, a conchis primarul comunei Dănești, adăugând: „Obiectivul nostru principal este introducerea rețelei de gaze în localitate”.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here