Comisie mixtă pentru verificarea salubrizării cursurilor de apă

287

Cursurile de apă din mai multe localităţi ale judeţului Gorj vor fi în atenţia unei comisii mixte formate la nivelul judeţului care va urmări modul de salubrizare a cursurilor de apă, precum şi întreţinerea rigolelor de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

În baza Ordinului nr. 64/25.03.2015, emis de prefectul judeţului Gorj, s-a constituit o comisie mixtă pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă din judeţul nostru, şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari. Comisia este formată din două echipe cu reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Garda de Mediu Gorj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia Silvică Gorj.
Potrivit unui comunicat transmis de conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, comisiile verifică la nivelul primăriilor, în perioada 26 martie – 30 aprilie a.c., următoarele: existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor; existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost realizate ori întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi. “SGA Gorj a desfăşurat şi derulează acţiuni de salubrizare pe râul Gilorţel şi Scăriţa din zona Novaci, râul Amaradiei în zonele Logreşti şi Drăguţeşti, râul Jiul în zona aval evacuator baraj Rovinari, râul Tismana în zonele Tismana şi Şomăneşti. Până acum, s-a procedat la ridicarea materialului lemnos din secţiunile albiilor pe râul Blahniţa la Săcelu, râul Ciocadia la Bengeşti-Ciocadia şi râul Galbenu la Bumbeşti-Piţic”, se arată în comunicatul transmis de conducerea SGA Gorj. Şi la nivel naţional, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor organizează în intervalul calendaristic 23 martie – 30 aprilie 2015, acţiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, precum şi modul de realizare ori cel de întreţinere a şanţurilor şi rigolelor în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here