Comisie CEO, pentru verificarea condițiilor de lucru ale mecanicilor de la ELCFU Turceni

682

Prin dispoziție a conducerii Complexului Energetic Oltenia, dată săptămâna trecută, s-a constituit o comisie care să verifice condițiile salariaților de la ELCFU Turceni, mecanicii lucrând la temperaturi extrem de ridicate în cabinele locomotivelor, fără aer condiționat sau apă. La finalul verificărilor s-a întocmit un raport, ce a fost transmis celor de la vârful companiei, subliniindu-se în cuprinsul acestora o serie de probleme importante în ceea ce privește starea de lucru a salariaților de la ELCFU și a dotărilor precare din această secție.

După ce presa locală a relatat despre condițiile inumane în care lucrează mecanicii de locomotive ai ELCFU Turceni, obligați să conducă pe căile ferate uzinate zeci de vagoane pline cu cărbune, în timp ce temperatura din spațiile de lucru era insuportabilă, CEO a luat primele măsuri. Sperietura celor de la CEO a fost mai mare după ce s-a reamintit că, în ultimii ani, trei salariați ai acestei secții cu vârste cuprinse între 40-50 de ani au decedat, urmare a condițiilor de muncă și stresului de la serviciu. Ultimul mecanic a murit cu doi ani în urmă.Echipa de control, stabilită prin dispoziție, s-a deplasat astfel, săptămâna trecută, la secția Turceni a ELCFU și a verificat dacă funcționează pe locomotive instalațiile de aer condiționat, dacă sunt condiții optime de lucru și cu acest scop s-a întocmit un raport. Acesta este al doilea realizat în ultimul timp, dar măsurile lipsesc cu desăvârșire.
De altfel, ITM Gorj a fost înștiințat în scris despre condițiile precare de muncă la ELCFU Turceni, dar și din restul secțiilor din ELCFU din CEO.Se ia în calcul ca, din cauza caniculei, pe perioadele de vârf cu soare puternic, să fie oprit transportul intern al cărbunelui spre termocentrala Turceni. Asta deoarece, problema instalațiilor de aer condiționat nu se va rezolva, cred salariații.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here