„Colocviile Brâncuşi” marchează 61 de ani de la decesul marelui sculptor

288

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Județean Gorj, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează, în această perioadă, manifestarea „Colocviile Brâncuşi”, cu ocazia împlinirii a 61 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși.

Programul manifestorilor „Colocviile Brâncuşi” a debutat joi, 15 martie, ora 17.00, cu vernisajul expoziţiei de grafică și gravură a artistului plastic Zuzu Caratănase, la Galeriile Municipale de Artă ale Municipiului Târgu Jiu. Curatorul expoziției a fost Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu-Jiu a UAP din România.
Vineri, 16 martie, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, cu începere de la ora 15,00, se desfășoara conferința cu tema „Constantin Brâncuși sau despre sculptura fără masă”, susținută de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară. În continuare, de la ora 17.00, în același spațiu, va avea loc vernisajul expoziției naționale „Desenul post-Brâncuși”, curator Vasile Fuiorea.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here