Colegiul „Virgil Madgearu”, gazda Seminarului Interactiv Marea Unire de la 1 decembrie 2018

149

Vineri, 17 octombrie 2018, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) a organizat, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, Seminarul Interactiv Marea Unire de la 1 decembrie 2018. Peste 140 de elevi au participat la Ora de Istorie în care s-a discutat despre patriotism şi nu numai.

Seminarul de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu a fost organizat în cadrul Proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu Tinerii Târgujieni, proiect câștigat în urma unei competiții organizată de Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu pentru acordarea de sprijin financiar pentru activitățile de tineret din Municipiul Târgu-Jiu în iunie 2018.
Peste 140 de elevi au participat la o ORĂ DE ISTORIE în care s-a vorbit despre eroi, patriotism, educație și respect. Au fost susținute două teme de interes privind istoria locală și națională: Marea Unire și mentalul colectiv- Marius Dumitru Badea şi Eroi ai Marii Uniri – Emil Moroianu.
Elevii au vizionat filmul Comisarul Popilian – Eroul de la Podul Jiului, un film despre eroii locali și clipele lor de eroism. „La finalul seminarului am organizat un concurs având drept temă Unirea și am desemnat o echipă câștigătoare condusă de Ghițulescu Cristian. În plus, am lansat un concurs de fotografie- 100 de ani într-o fotografie și un concurs de eseuri -Marea Unire privită prin ochii mei, ambele având drept termen de finalizare data de 15 noiembrie 2018. Elevii de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu au fost prezenți în număr mare în Amfiteatrul Colegiului pentru a participa la o altfel de oră de istorie, o oră în care s-a vorbit de eroi, de patriotism și de Marea Unire. Așteptăm eseurile și fotografiile tinerilor ce vor participa la cele două concursuri pe care le organizăm, pentru a vedea modul în care Centenarul Marii Uniri este perceput de aceștia”, confirmă Ștefan Ghimiși, președintele Asociației pentru Democrație, Educație, Respect.
Următorul seminar interactiv se va desfășura miercuri, 24 octombrie 2018 ora 13.00 la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here