Colegiul Tehnic Nr.2, câştigător la crossul de pe Sohodol

212

crossCross-ul care s-a desfăşurat sâmbătă pe Cheile Sohodolului pe o distanţă de doi kilometri pentru băieţi şi un kilometru pentru fete a fost un bun prilej de afirmare pentru elevii participanţi de la Colegiul Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu.

Competiţia a fost organizată cu Ocazia Zilei Mondiale a Mediului, de către Asociaţia pentru Turism Sport şi Ecologie (ATSE) Hai-Hui, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi Administraţia sitului Natura 2000 Nordul Gorjului de Vest.

La acţiune au participat şi elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă, ai Şcolii Generale Sâmbotin, precum şi alţi tineri. De asemenea, acţiunea a continuat cu înmânarea de pliante educative turiştilor aflaţi pe Cheile Sohodolului şi ecologizarea zonei Nări. Copiii au adunat în saci de plastic gunoaiele lăsate de petrecăreţii care au făcut grătare în zonă, şi s-au arătat deschişi la păstrarea curăţeniei mediului.

O alţi acţiune de ecologizare pe Sohodol s-a mai desfăşurat şi cu ocazia Zilei Pământului, pe 22 aprilie. Atunci, elevi de la şcolile din apropiere (Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic nr.2 din Târgu-Jiu, Şcoala Generală Runcu, Şcoala Generală Sâmbotin, Şcoala Generală Turcineşti) şi voluntari ai ONG-urilor Arii Nationale Protejate “Nordul Gorjului de Vest”, ARDR, ALIAT, ATDR) s-au organizat în două grupe şi au strâns peste două sute de saci de gunoi ce au fost ridicaţi apoi de angajaţii de la Salubrizare ai Primăriei Runcu.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here