CNSC îi dă dreptate GFR pentru licitaţia de transport cărbune a CEO

482

Grup Feroviar Român a primit, pentru a treia oară consecutiv, câștig de cauză în ceea ce privește licitația de transport cărbune organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO). Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate Grup Feroviar Român, considerând că, decizia autorității contractante prin care a descalificat oferta Grup Feroviar Român, nu a prevăzut motivele concrete de respingere, încălcând astfel dispozițiile legale incidente, se arată într-un comunicat de presă transmis de GFR.

CEO a decis să descalifice oferta Grup Feroviar Român, invocând faptul că aceasta ar fi inacceptabilă și neconformă, Grup Feroviar Român a reclamat decizia la CNSC, care a dat celui mai mare operator feroviar privat de transport de marfă din România.
Potrivit deciziei CNSC din 27 februarie 2015, Complexul Energetic Oltenia este obligat să anuleze raportul procedurii și înştiinţarea privind rezultatul, să refacă modul de atribuire al contractului de transport și comunicările privind efectul. CEO are la dispoziție 10 zile, de la data comunicării deciziei, pentru a continua procedura, cu respectarea motivelor oferite de către CSNC.
Este pentru a treia oară consecutiv când Grup Feroviar Român a primit câștig de cauză, la CNSC sau în instanță, în ceea ce privește licitația de transport de cărbune organizată de CEO. Prima dată, în luna mai 2014, CFR Marfă a cerut anularea licitației de transport de cărbune organizată de companie, iar în luna iunie Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins această solicitare, dând dreptate GFR, care a cerut respingerea solicitării CFR Marfă. A doua oară, în luna august 2014, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată solicitarea CFR Marfă de anulare a licitației de transport de cărbune, dând încă o dată câștig de cauză Grup Feroviar Român.
În ceea ce privește licitația de transport de cărbune organizată de Complexul Energetic Oltenia, consorțiul condus de Grup Feroviar Român a depus o ofertă tehnico-financiară care conținea un preț mai mic decât cel înaintat de CFR Marfă.

GFR, parte a Grampet, care aparţine omului de afaceri Gruia Stoica, concurează cu CFR Marfă în cursa pentru obţinerea unui contract de transport cărbune. Licitaţia, organizată de CEO, a fost programată pentru luna ianuarie 2014, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei companii. Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 milioane euro), iar acordul urma să intre în vigoare la 1 aprilie 2014. Licitaţia a fost amânată, după ce Gruia Stoica a fost reţinut de DNA, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Potrivit procurorilor, Gruia Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de trei milioane de euro ca să afle preţul cerut de CFR Marfă la procedura pentru transportul cărbunelui.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Manevrele oculte ale ciurdelului si grupului de infractori pe care il coordoneaza. Constienti fiind de raspunsul CNSC au regizat descalificarea GFR-ului stiind ca dupa ce va fi respinsa actiunea vor avea baza legala sa-l declare caistigator si sa incaseze comisionul de 2 milioane de euro. Ciuma rosie in toata splendoarea manipularilor oculte a licitatiilor si jafului practicat. Daca aceste metode ar putea fi omologate sigur ciurdel, antonie, petroniu, dadalau, si valceanu ar primi recunoastere internationala cu sprijinul nemijlocit al lui costreie agronulul si glicemie agramatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here