Clubul Pandurii, înapoiază eşalonat Diviziei Miniere sponsorizarea din 2011

285

Fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a finanţat nelegal, cu 8,8 milioane de lei, două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea companiei şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop, arată Curtea de Conturi în raportul pe 2011. Raportul făcut public luna trecută obligă acum clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu şi Minerul Motru să restituie banii astfel primiţi, cea mai mare finanţare revenind echipei de fotbal manageriată de Marian Condescu. Pandurii s-au angajat acum să înapoieze banii eşalonat pe mai mulţi ani, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Oltenia.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, SNLO a făcut “plăţi nelegale, în sumă de 8.800.000 lei, pentru finanţarea a două cluburi sportive care nu se aflau în administrarea societăţii şi fără a avea prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli fonduri în acest scop”. Inspectorii Curţii de Conturi recomandă de altfel în raport “stabilirea întinderii prejudiciului” ca urmare a “efectuării de plăţi nelegale”.
Preşedintele clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, a declarat, însă luna trecută că, în fiecare an Curtea de Conturi face astfel de constatări, iar ulterior pierde în instanţă. “Este aceeaşi placă pe care Curtea de Conturi o pune de ani de zile poate şi pentru că celor care fac o asemenea descoperire li s-ar cuveni o primă. Ei probabil se conduc după alte reguli şi uită că au pierdut procesele cu noi în fiecare an. Toate cheltuielile acestea sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi sunt aprobate prin ordin de ministru. Ele sunt făcute încă de pe vremea când actualul preşedinte al Curţii de Conturi era prim-ministru şi nu cred că domnul Nicolae Văcăroiu uită că nu se face nimic ilegal în acest domeniu”, a precizat în februarie Condescu ca în martie să ajungă să se roage de conducerea CEO privind o reeşalonare a plăţii în cauză.

Banii înapoi, în tranşe
“Noi avem datoria să recuperăm banii, care spune Curtea, au fost alocaţi fără ca ei să fie prinşi în buget. Împotriva acestei decizii a Curţii, Divizia Minieră a făcut o contestaţie în instanţă solicitând suspendarea executării acelei decizii. Pentru că deciziile Curţii sub obligatorii, dacă nu le execuţi, avem o hârtie de la Curte care spune că se pedepseşte cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani. Atunci s-a cerut în instanţă suspendarea executării, dar din păcate s-a pierdut apoi am cerut la Club să se întâmple asta. Acum avem o ofertă din partea Clubului de reeşalonare a sumei, pe parcursul a câtorva ani, prin care să ne plătească anual o sumă până la stingerea datoriei. Este vorba de 8 milioane la Pandurii şi opt sute de mii la Minerul Motru”, a declarat managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here