Clubul Femeilor Social-Democrate Gorj, un success

360

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Gorj, Elvira Şarapatin, a organizat în week-end la Târgu-Jiu prima ediţie a Clubului Femeilor Social Democrate Gorj. Aproape 80 de reprezentante ale organizaţiilor PSD de femei din ţară au onorat invitaţia organizatoarelor de la Gorj pentru a fi alături de gorjence la lucrările acestui organism, la care au fost prezenţi şi parlamentarii PSD din judeţ, o parte dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene a PSD Gorj, aleşii din Consiliul Judeţean şi şefii unor direcţii. La eveniment a fost prezentă şi Maria Lazăr, membră în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Cristian Chiscop, de la Fundaţia „Friedrich Ebert”, care se ocupă şi de promovarea femeilor în politică.

Membrele delegaţiilor de femei PSD din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Olt, Timiş, Vâlcea, Prahova şi Bucureşti au ajuns sâmbătă dimineaţa la Târgu-Jiu pentru a participa la prima întrunire a Clubului Femeilor Social-Democrate Gorj, eveniment organizat la iniţiativa Elvirei Şarapatin. Discuţiile au debutat sâmbătă la ora 12.30 în restaurantul Hotelului Gorj, la eveniment fiind prezenţi şi o parte a liderilor PSD Gorj şi o parte a parlamentarilor organizaţiei judeţene. Şefii PSD, Rovana Plumb, Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu au lipsit de la eveniment deoarece, în acelaşi timp, se organiza la Tulcea o întâlnire politică foarte importantă. Acest lucru nu a împiedicat însă lucrările Clubului, dar şi programul pregătit de şefa organizaţiei de femei a PSD.

“Femeile, cele mai bune activiste de partid”!
Astfel, după prezentările făcute de Elvira Şarapatin, a luat cuvântul Cristian Chiscop, de la Fundaţia “Friedrich Ebert”, care a lăudat iniţiativa şefei Organizaţiei de Femei PSD de Gorj. “Doamna Şarapatin a vrut de un an de zile, de la Dolj, să întrunească acest Club la Târgu-Jiu. Fără abnegaţia şi dăruirea dumneaei de a ţine această reuniune aici, probabil această reuniune ar fi fost organizată în altă parte, dacă am fi avut-o. Vreau să vă mulţumesc pe această cale doamnă Şarapatin”, a declarat Chiscop. Acesta a lăudat, de asemenea, implicarea femeilor în politică. “Politica pe care femeile o fac este locală. Dar are nevoie să fie reprezentată la toate nivelele politice, vorbim de politica din Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Parlament, Guvern. (..) Avem nevoie de astfel de întâlniri că avem nevoie de politică locală în politica generală”, a mai menţionat Chiscop.

Clubul a prins viaţă
Maria Lazăr, secretarul general al Organizaţiei de Femei a PSD a luat apoi cuvântul lăudând iniţiativa întâlnirii de la Târgu-Jiu, făcute pentru ca femeile să se vadă, să socializeze şi să dezbată o temă importantă adică rolul femeilor alese în administraţia locală pentru dezvoltarea comunităţilor. “Clubul Femeilor Social Democrate l-am lansat în urmă cu doi ani de zile şi mă bucur că acesta, în mai multe localităţi, în organizaţiile de femei, a prins viaţă, organizându-se în cadrul lui numeroase dezbateri. Acest club nu are un rol politic, noi am creat un cadru ca să facem legătura cu simpatizanţii, cu femei care nu sunt implicate politic dar pe care ne dorim să le atragem dezbătând teme politice ori de administraţie, cultură ori teme specifice femeilor”, a declarat Lazăr, salutând, la rândul său, delegatele celor 14 organizaţii prezente sâmbătă la Târgu-Jiu. Maria Lazăr a subliniat, de asemenea, implicarea organizaţiei de femei de la Gorj în activitatea centrală şi numărul mare de aleşi locali şi judeţeni de la nivel judeţean. În final, Maria Lazăr a transmis salutul Rovanei Plumb, aflate la Tulcea.
Şi alţi invitaţi au mai luat cuvântul la deschiderea Clubului, unul fiind senatorul Toni Greblă. “Noi, PSD Gorj, suntem o organizaţie puternică, avem o organizaţie de femei la fel de puternică şi una de tineret puternică”, a menţionat Greblă, militând pentru implicarea femeii în politică.

Întâmpinate cu pâine şi sare la Hobiţa
La finalul lucrărilor Clubului, femeile participante s-au deplasat la Hobiţa, în comuna Peştişani, unde membrele organizaţiei de femei PSD din această localitate şi-au aşteptat colegele cu pâine şi sare. Participantele au apreciat dovada de ospitalitate gorjenească, a subliniat Elvira Şarapatin, mulţumită de felul în care s-a desfăşurat evenimentul. Femeile s-au deplasat şi la Tismana, totul finalizându-se a doua zi. “A fost un eveniment deosebit, participantele au plecat mulţumite”, a conchis Elvira Şarapatin care nu se va opri aici cu Clubul Femeilor Social-Democrate Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here