CJPC-ul vrea o maşină prin Programul “Rabla”

241

Pentru ca activitatea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj să se desfăşoare mult mai uşor, conducerea a depus un dosar în cadrul Programului “Rabla”, pentru persoanele juridice, în acest mod putând achiziţiona un autoturism nou.

Termenul de depunere şi validare a dosarelor firmelor instituţiilor publice în Programul „Rabla”, stabilit iniţial pentru de 30 august, a fost prelungit din nou, de la 30 septembrie la 31 octombrie, până în prezent fiind validate dosare pentru 1.607 tichete din cele 3.903 disponibile. “Am depus şi anul acesta un dosar pentru o maşină, pe care să o putem achiziţiona prin Programul Rabla, pentru persoane juridice. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj.

AFM a suplimentat numărul tichetelor pentru persoanele juridice
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestionează Programul „Rabla” a înregistrat un număr de 1.170 de dosare depuse de către persoanele juridice pentru 1.607 de autovehicule. Mai sunt destule tichete prin Programul „Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis iniţial 3.000 de tichete valorice pentru persoanele juridice – operatori economici şi instituţii publice. Pe 10 septembrie, printr-o dispoziţie a preşedintelui AFM, numărul tichetelor pentru persoane juridice a fost suplimentat cu 903, reprezentând numărul de tichete rămase dintre cele repartizate colectorilor pentru persoane fizice. În iulie, după prima etapă de evaluare şi validare a dosarelor, 378 de tichete urmau să fie repartizate celor 81 de persoane juridice validate până la acel moment, 105 tichete revenind Ministerului Afacerilor Interne. În urma celei de-a doua etape, în august, au fost validate dosare pentru alte 254 de tichete, 132 urmând să revină Poştei Române. La sfârşitul lunii septembrie, au fost validate alte dosare, pentru un număr de 975 de tichete.

6.500 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou
Prin Programul „Rabla”, pentru casarea fiecărui autovehicul (automobil sau autoutilitară uşoară) mai vechi de 10 ani din dotare, persoanele juridice primesc un tichet în valoare de 6.500 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou.
Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here