CJP a activat 315 conturi individuale pentru salariaţii gorjeni

304

Orice salariat gorjean, interesat să afle câţi ani mai are până la pensionare sau care este stagiul propriu de cotizare în vederea stabilirii cuantumului pensiei, poate afla asemenea informaţii online, printr-un serviciu electronic al Casei Naţionale de Pensii, deschizându-şi un cont pe portalul instituţiei, www.cnpp.ro. Anunţul a fost făcut săptămâna trecută de Ioana Talău, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj.

Potrivit conducerii CJP Gorj, persoanele care îşi vor deschide un asemenea cont au mai multe beneficii, putând să vadă datele din carnetele de muncă, stagiile de cotizare anuale şi lunare (începând cu 1 aprilie 2001) şi respectiv vechimea şi venitul brut realizat, indiferent dacă sediul angajatorului este în Gorj sau în alt judeţ. De asemenea, titularii conturilor online pot vedea ce punctaj au realizat în sistemul unitar de pensii publice (din aprilie 2001 la zi) şi pot avea acces la informaţii privind declaraţiile nominale depuse de angajatori, despre viramentele la Pilonul II de pensii private şi despre fişa financiară privind declaraţiile individuale de asigurare socială şi/sau contracte de asigurare socială încheiate cu casele teritoriale de pensii.
Paşii de urmat pentru deschiderea acestui cont online sunt: accesarea paginii Casei Naţionale de Pensii Publice (www.cnpp.ro) căutarea secţiunii “De ce să îmi fac cont”, unde se aplică pentru solicitarea deschiderii unui cont online la câmpul “Completează formular“, completarea cu datele personale a formularului online. Listarea formularului pentru deschiderea contului online, însoţit de copia actului de identitate al titularului, se depune la sediul casei judeţene de pensii. În urma procesării cererii de activare a contului de către Casa Judeţeană de Pensii Gorj, solicitantul va primi un user name şi parola pentru a-şi accesa contul. “Beneficiari ai serviciilor online oferite de instituţia noastră sunt persoanele fizice. De asemenea, se pot înregistra şi hotelierii care au încheiat un contract cu CNPP în vederea primirii beneficiarilor biletelor de tratament acordate prin Casă. La instituţia noastră, s-au primit 315 de astfel de solicitări şi au fost activate 315 conturi. La Bucureşti şi, în general, în marile oraşe, se înregistrează un număr ridicat de utilizatori de conturi individuale datorită următorilor factori: numărul mare de persoane ocupate care au dobândit abilitatea de a utiliza calculatorul; predomină persoanele ocupate cu vârsta de până la 40 de ani în detrimentul provinciei unde majoritatea populaţiei ocupate este peste această vârstă; accesul limitat la internet din cauza prezenţei reduse a infrastructurii reţelelor informatice în mediul rural”, a declarat Ioana Talău, directorul executiv al CJP Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here