Ciurel cere confiscarea banilor portocalii din închirierea autobuzelor

430
Fostul director al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, vrea ca banii câştigaţi de termocentralele gorjene în urma închirierii de mijloace de transport către PD-L, să fie confiscaţi de comisarii Gărzii Finaciare Gorj. Potrivit lui Ciurel suma pe care a cheltuit-o Ionel Manţog pentru operaţiunea „autobuzu” a depăşit două miliarde de lei vechi.

„Duminica trecută numai troleibuzele au rămas neachiziţionate la Târgu-Jiu pentru că nu era sârmă să le ducă şi pe alea la Craiova. Este pentru prima dată, în câte alegeri am văzut când mijloace de transport ale unor intreprinderi de stat sunt puse la dispoziţia unui partid, în totalitate ca să ducă oameni la mitinguri. Există fotografii, există filme. Cât eu am condus Complexul Rovinari acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, pentru că nu era cadru legal, pentru că în obiectul de activitate a acestor termocentrale nu există închirierea de autovehicule cu sau fără şofer”, a declarat Ciurel. Potrivit fostului director, Complexul Energetic Turceni a anunţat că a onorat un contract de 6600 de lei, cu PD-L Gorj, prin care a pus la dispoziţie câteva zeci de autobuze acestui partid. În opinia lui Ciurel, această sumă obţinută din închirierea acestor autovehicule trebuie confiscată, iar complexul trebuie amendat dacă a pus la dispoziţie, prin contract şi a obţinut venituri pe un obiect de activitate pe care nu îl are în statut.

Primarii PD-L merg cu lista
Fraudarea alegerilor nu se mai face doar prin furt în ziua votului, crede Laurenţiu Ciurel. „Există primari PD-L, la acestă oră, în comunele a cărei populaţie lucrează în minerit şi energie care fac liste la acestă oră. Merg din casă în casă şi întreabă. Ai cumva nevoie să ţi se angajeze cineva, în familie. Bineînţeles că lumea are nevoie. Dacă iese bine şi votezi cum trebuie dăm drumul la angajări, după 6 decembrie”, anunţă pesedistul. Ciurel a anunţat, de asemenea, că a fost sunat de mai mulţi participanţi la miting nemulţumiţi că au fost obligaţi să ajungă la Craiova, pentru o simplă promisiune constând într-o zi liberă, un pachet cu hrană, o sticlă cu apă şi o haină portocalie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here