Ciorbea la terasă, în timp ce sediul PNŢCD era închis

189

ciorbeaFostul premier Victor Ciorbea nu a avut parte sâmbătă de o primire cordială din partea ţărăniştilor gorjeni, deşi aspirantul la preşedinţia partidului şi-a făcut timp, săptămâna trecută, de o vizită electorală în judeţul Gorj.

Acesta a făcut drumul până la Târgu-Jiu pentru a sta doar la o terasă din centrul oraşului, asta în timp ce sediul PNŢCD din municipiu era ferecat, preşedintele organizaţiei, Matei Catrinoiu, arătând că nu îi pasă nici cât negru sub unghie de vizita politicianului.

Victor Ciorbea nu a fost primit în sediul PNŢCD Gorj, uşa fiind închisă. Fără să insiste prea mult, fostul premier, s-a adăpostit la o terasă din centrul municipiului, şi s-a delectat cu o apă şi o cafea. A stat de vorbă cu câţiva susţinători, puţini la număr şi s-a reîntors de unde a venit. Dorind să evite vreun incident neplăcut, Ciorbea a refuzat să discute însă pe marginea acestui incident şi a faptului că Matei Catrinoiu nu a anunţat deloc vizita sa şi nici măcar nu s-a sinchisit să se deplaseze la sediul PNŢCD pentru a-l întâmpina pe candidatul la preşedinţie. Ciorbea a menţionat în schimb că aşteaptă membrii PNŢCD Gorj la Bucureşti, pe data de 18 iunie, la Congresul partidului, ce va avea loc la Sala Parlamentului.

Catrinoiu, deloc ospitalier

Ciorbea a menţionat că ,,a apărut o anumită situaţie, în ultimele zile, între diverse grupări din partid”, aceasta fiind singura explicaţie dată, ca urmare a incidentului neplăcut de la Târgu-Jiu. În localităţile în care a fost, Ciorbea a avut parte de un tratament decent, întâlnirile fiind organizate în spaţii mari asta ca urmare a participării numeroase a membrilor PNŢCD. În 2004, Victor Ciorbea s-a retras de la conducerea partidului, preferând să rămână doar simplu membru. În locul său a fost ales Gheorghe Ciuhandu, care avea să fie ales preşedinte al formaţiunii politice. Ciorbea decide în noiembrie 2010 să revină la cârma partidului şi va candida pentru această funcţie la Congresul de Unificare al PNŢCD din 18 iunie.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here