Ciocea vrea iarăși să scape de viceprimar. „Ar fi o surpriză”

649

Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, vrea din nou să schimbe viceprimarul. Proiectul de hotărâre de eliberare din funcție a vicelui Gheorghe Stoenescu va fi pus în discuția ședinței ordinare a Consiliului Local de joi, 31 octombrie. „Sincer, nu mă așteptam să reia proiectul, am crezut că a fost doar o supărare de moment”, a declarat Stoenescu, care i-a stat alături primarului Ciocea vreme de 11 ani. Între cei doi nu există pic de comunicare, iar viceprimarul a fost mutat cu biroul într-o anexă a primăriei.

Inițiatorul proiectului, Ion Ciocea, invocă, între altele, lipsa banilor. Primarul spune că „este obligat” să renunțe la viceprimar și la alte două posturi din aparatul de specialitate pentru o economie la buget de 22.000 de lei/lună. Între timp, Primăria Bustuchin a primit circa 10 miliarde de lei vechi, la ultima rectificare bugetară, cea mai mare sumă din județ, dintre comune.
Ciocea nu este la prima inițiativă de acest gen. Luna trecută, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței. „Domnul primar nu a renunțat la proiectul de eliberare din funcție a viceprimarului, iar scoaterea acestuia de pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 27 septembrie s-a datorat absenței de la ședință a domnilor Popescu M. și Lupulescu Dorin, domni pe al căror vot probabil se baza domnul primar”, susține consilierul local Cornel Liviu Pătrulescu.

Biroul vicelui, în anexa primăriei
Din buni colaboratori, Ciocea și Stoenescu au ajuns în punctul în care nu își mai vorbesc deloc. În plus, viceprimarul a fost mutat cu biroul într-o anexă a primăriei. „Dânsul refuză să discute cu mine, mi-a dat dispoziție că trebuie să îmi desfășor activitatea într-o anexă a primăriei, mai bine zis unde este sala de ședințe și starea civilă. Nu comunicăm absolut deloc”, mai spune Stoenescu.
Totuși, viceprimarul spune că nu se aștepta ca acest proiect să fie repus în discuție. „Este o repunere a vechiului proiect din septembrie. Nu mă așteptam, chiar nu înțeleg care sunt motivele reale, mai ales că, între timp, a primit foarte mulți bani la rectificare, iar principalul argument, cum că nu sunt bani, pică din start”, spune Stoenescu.

Viceprimar: De consilierii PSD depinde acest vot
PSD deține majoritatea în Consiliul Local Bustuchin și este puțin probabil ca acest proiect să treacă. „Eu sunt pregătit și mă aștept la orice. Până la urmă, e o funcție aleasă. Nu ar fi doar o lovitură, ci o surpriză ca aleșii PSD să-și demită viceprimarul și președintele de organizație. De consilierii PSD depinde acest vot, noi suntem zece cu mine și o eventuală trecere a acestui proiect este clar un vot masiv din partea consilierilor PSD”, a mai punctat Stoenescu.
Potrivit consilierului local Pătrulescu, graba lui Ciocea de a rămâne fără viceprimar este explicabilă. „Dacă intră în ultimele 6 luni, deci din luna decembrie, nu îl mai poate elibera pe viceprimar din funcție. Demersul domnului primar este de neînțeles cu atât mai mult cu cât dânsul are proces pe rolul Tribunalului Gorj pentru anularea suspendării din funcția de primar, cerere făcută de domnul Ciocea Ion, reclamant în proces cu PSD Gorj la 4 octombrie. Vechiul proces a fost terminat pe 3 septembrie, când domnul Ciocea Ion a obținut suspendarea actului administrativ și nu anularea acestuia”, mai spune Pătrulescu.
Ciocea a fost ales primar din partea PSD, dar partidul vrea să îl lase fără mandat după ce a candidat independent, în 2016, la Senat.
Între timp, viceprimarul Gheorghe Stoenescu a fost anunțat drept candidatul PSD pentru funcția de primar în 2020.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here