Cine încarcă cotele de cărbune la CEO? – Sclavii Minprest, de frica ITM-ului, puși la scuteală

326

Angajații Minprest, care încărcau de mai bine de două săptămâni, cu mâinile goale, cota de cărbune în mașinile beneficiarilor CEO, au fost lăsați, vineri, să presteze mai puțin sau deloc, conducerea subunității temându-se probabil de verificatorii ITM care ar fi putut să se deplaseze în teren. “Sclavii”, care erau duși la depozitul de la Pinoasa, de exemplu, au fost lăsați să presteze, la finalul săptămânii, doar două ore, urcați pe grămezile uriașe de cărbune, în timp ce la Rovinari, la depozit, nu s-a mai văzut în activitate niciun salariat Minprest. Nicu Bunoaica, liderul de sindicat care a sesizat, joi, ITM Gorj în legătură cu sclavagismul practicat în compania de stat, susține că fost sunat, vineri, de către directorul general Sorin Boza, care i-ar fi confirmat verbal că a avut dreptate, anunțându-l, totodată, că și “contractul cu Minprest” ar fi fost reziliat.
Rămâne de văzut dacă salariații Minprest vor mai încărca cota de cărbune și în zilele următoare, deoarece au făcut-o pe caniculă, fără apă și echipament corespunzător. Reamintim că, joi, directorul Sorin Boza susținea că nu are pârghii pentru a stopa această activitate prestată în condiții inumane.
A.S.

1 COMENTARIU

  1. Ce spuneti de faptul ca si pompierii minprest au fost luati si dusi sa presteze aceeasi munca,din timpul programului,pe motiv ca stau degeaba,fiind cazuri cand la formatii ramanea seful de formatie si soferul restul servantilor fiind dusi la carbune,pe plantatiile de salcami,sau unde aveau stapanii nevoie,de multe ori fiind pontaje duble pt ca apareau pontati la formatia de pompieri dar si in cariera,in acceasi zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here