Cinci primari şi-au pierdut mandatul din 2012 până în present

325

Instituţia Prefectului – judeţul Gorj a suspendat din funcţie în ultimii patru ani, de la alegerile din 2012, un număr de cinci primari din totalul de 70 din judeţ. Ca o ironie a sorţii, toate cele cinci mandate de încetare au fost emise anul trecut. “Avem cinci situaţii de aleşi la scrutinul din 2012 cărora mandatele le-au fost încetate, şi asta din trei motive: deces, demisie şi demitere. În cazul celor care au decedat vorbim despre primarii din localităţile Rovinari – Dorin Filip, şi Arcani – Vasile Popescu; prin demisie s-a încetat mandatul fostului primar de la Bîlteni, Gheorghe Păsărin, iar ordine de încetare au fost emise pentru primarii din Drăguţeşti – Vasile Moşoiu, şi Padeş – Mihăiţă Troacă”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.
mosoiu dragutestiÎn vara anului trecut, Moşoiu a pierdut mandatul de primar de la cârma Primăriei Drăguţeşti din cauza unei condamnări definitive cu suspendare pentru conflict de interese. Şi în cazul lui Mihăiţă Troacă, Prefectura Gorj a emis în septembrie 2015 ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Padeş, acesta fiind condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis.
Gheorghe Păsărin a demisionat tot în 2015 din funcţia de edil al comunei Bîlteni datorită unor dosare penale aflate pe rolul unor instanţe de judecată, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar.
În ceea ce priveşte cele două decese înregistrate la nivelul primăriilor Arcani şi Rovinari, Prefectura Gorj a emis mandate de încetare în 2015 pentru edilii Dorin Filip şi Vasile Popescu. Filip şi-a pierdut viaţa în august 2015 în urma unei crize de pancreatită în timp ce se afla la întrunirea Asociaţiei Oraşelor din România, care a avut loc la Murighiol, judeţul Tulcea. Vasile Popescu, alesul de la Primăria Arcani, a încetat din viaţă în luna noiembrie a anului trecut, după ce a pierdut bătălia cu o boală grea.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

  1. Ati uitat sa psuneti ca fostul primar al comunei sacelu Rentea Danut a fost arestat pentru luare de mita, fals si uz de fals etc, taman cand il reprezenta pe Jurebie Florin actualul primar in functia de consilier personal. daca Jurebie mai insista intr-un nou mandat, puscarie va scrie pe ei. Acum impreuna cu secretara Beregan (suspect de apropiati, deh Jurebie nu e insurat, iubita facandu-i vant cand l-a surprins cu secretara), ascund documentele ilegale de ochii institutiilor de control. O alta ilegalitate care se aduga, pentru ca documentele au ajuns unde trebui- doar aratam ce metode practica Jurebie si Mariana Beregan sa se imbogateasca…………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here