Cinci persoane „la negru”, în Rovinari

102

Mai mulţi angajatori din Rovinari au fost depistaţi că prestau activităţi cu „persoane la negru”, asta în urma controalelor efectuate de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Au fost aplicate de către aceştia 10 sancţiuni contravenţionale la 8 angajatori, din care 5 sunt amenzi, în valoare de 51.500 lei. Şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă s-au constatat probleme, inspectorii aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 6000 de lei.

În perioada 19 – 23 noiembrie, inspectorii muncii au efectuat mai multe acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în scopul identificării şi combaterii cazurilor de muncă fără forme legale. “58 de controale au efectuat inspectorii în perioada 19- 23 noiembrie. Au fost depistaţi 4 angajatori care utilizau munca la negru având 5 persoane fără forme legale de angajare. Ca urmare a acestui fapt au fost aplicate 4 sancţiuni pentru neregulile depistate în cuantum de 50.000 lei. Domeniul de activitate în care au fost depistate neconformităţiile este comerţ şi coafură în localitatea Rovinari”, a precizat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul ITM Gorj.

44 de neconformităţi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă
Reprezentanţii compartimentului securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat 30 de controale în aceeaşi perioadă amintită, privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. În care au fost depistate 44 de neconformităţi şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locul de muncă, şi pentru grupurile sensibile, neefectuarea controlului medical periodic şi truse incomplete la locul de muncă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here