Cinci jandarmi, avansați în grad de ziua lor

929

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită, ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, printr-un ceremonial militar, care a marcat împlinirea a 169 de ani de la atestarea documentară a Armei.
,,La această activitate ne-au onorat cu prezenţa reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor publice care cooperează și colaborează cu Jandarmeria Gorj, precum și veteranii unității, care şi-au desfăşurat activitatea în unitate.
Ceremonialul militar a presupus prezentarea mesajelor transmise cu prilejul Zilei Armei, a urmat înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim a unui număr de cinci subofiţeri jandarmi.
Colegii noştri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef (1), iar de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant – patru.
De asemenea, un număr de 212 cadre militare şi personal contractual din unitate au fost recompensate potrivit regulamentelor militare, iar câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate, Cupa Jandarmeriei Române la tir, şah şi tenis de masă, le-au fost acordate diplome şi medalii”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.
Cei cinci jandarmi avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, sunt: Silviu Dan Prejbeanu (în gradul de plutonier adjutant-șef ), Dumitru Laurențiu Angheloiu, Cristian Balmuș, Liviu Adrian Merluță și Florin Mihăiță (în gradul de plutonier adjutant).
La eveniment au participat și patru copii ai cadrelor unităţii, care au primit diplome aniversare. Au urmat ceremonia de sfinţire a Drapelului de Luptă al unităţii și o rugăciune în memoria eroului jandarm sublocotenent Post Mortem Marchiş George Răzvan.
,,Îi vom păstra veşnică recunoştinţă pentru modul în care şi-a îndeplinit misiunea, iar la monumentul ridicat în curtea unităţii a fost depusă o coroană de flori”, a mai declarat Alin Ivan.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here