Cinci copii cu Covid, internați în spital

1197

Peste 80 de persoane infectate cu noul coronavirus se află internate în spitalul Covid din Târgu-Cărbunești. Sunt și cinci copii care au fost testați pozitiv, dar starea lor de sănătate este una bună.
„În momentul de față avem internați 82 de pacienți, dintre care 15 în terapie intensivă și cinci copii, cu vârste de la șase luni la 15 ani. Nu sunt copii cu probleme, cu comorbidități, starea lor este bună”, a anunțat Constantin Tîrziu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești.
În orașul Cărbunești, rata de infectare a sărit de 1,5 la mia de locuitori, astfel că barurile și restaurantele au fost închise de către autorități. Pe raza orașului s-au înregistrat 15 cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni. „Fiecare dintre noi ar trebui să fim mai responsabili, să respectăm minimele reguli de protecție. Este dureros ce se întâmplă, pentru că la noi numărul de pacienți din Cărbunești a fost unul mic, dar sunt pacienți infectați care au domiciliul în oraș, dar care de fapt lucrează prin alte părți. Cred că așa s-a ajuns la depășirea pragului de 1,5 la mia de locuitori”, a mai spus Tîrziu la un post local de radio.
Acest prag de infectare a mai fost depășit în comunele Alimpești, Stănești, Ciuperceni și Novaci (cu excepția zonei montane Rânca). Gorjul a ajuns la peste 2.300 de cazuri de Covid, numărul deceselor fiind de 110.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here