Cerere către șefii CEO. Vor să afle date despre blocajul din carierele miniere

1228

Federația Națională Mine Energie vrea să afle „situația concretă” a fronturilor de lucru din carierele miniere.
Președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, a trimis o adresă Complexului Energetic Oltenia, după ce în spațiul public au apărut informații legate de „blocarea iminentă” a Carierei Roșiuța. Afirmațiile au fost făcute de către liderul de sindicat Nelu Roșca.
„Având în vedere dezbaterea din spațiul public referitoare la blocarea iminentă a Carierei Roșiuța, fapt susținut de președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța. Federația Națională Mine Energie, federație sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate «Energie, petrol și gaze și minerit energetic», semnatară a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Societății Complexul Energetic Oltenia SA, pe anii 2020-2022, vă solicită punctul de vedere oficial al societății privind cele declarate, cât și situația concretă a tuturor carierelor miniere din cadrul CEO (situația fronturilor de lucru, exproprieri, scoatere din circuitul silvic, producția de cărbune care se poate realiza etc), se arată în adresa FNME.
Nelu Roșca, liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, a amenințat că minerii vor trece la defrișări ilegale, dacă excavatoarele vor mai sta mult timp oprite din cauza lipsei fronturilor de lucru. Compania așteaptă eliberarea avizelor pentru sc oaterea din fondul forestier a peste două hectare de pădure.
Probleme sunt și în ceea ce privește extinderea Carierei Roșia, cea mai mare carieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În acest caz, acordul de mediu a fost anulat în instanță de către ONG-ul de mediu Bankwatch. Compania energetică a făcut deja demersuri pentru obținerea unui nou acord de mediu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here