Cercetări finalizate cu un rechizitoriu la Primăria Padeș! Fostul primar Troacă, trimis în judecată

381

Mai mulți foști șefi din Primăria Padeș, în frunte cu fostul edil Gabriel Mihăiță Troacă, au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție într-un dosar penal ce vizează comiterea infracțiunii de uz de fals. Secretarul Niță Argintaru, dar și fostul primar Haralambie Stoicănel, referent agricol în ultimii ani, dar și un funcționar al APIA Mehedinți, Nistor Buican Paulescu, sunt printre cei 11 inculpați din acest dosar. Pe listă se regăsește și fostul viceprimar Ion Băloi, dar și șeful Ocolului Silvic Padeș, Ion Nicolescu, precum și alte persoane care au legătură cu retrocedarea a circa 100 de hectare de teren, inclusiv forestier, în zona montană a localității.

O parte dintre inculpați au fost deja trimiși în judecată și chiar condamnați pentru fapte similare în alte dosare, Stoicănel Haralambie fiind un exemplu în acest sens. Fostul primar Troacă este și el la al treilea dosar în care va trebui să dea explicații în fața judecătorilor. A primit deja o condamnare cu suspendare la Brașov, după ce a fost prins conducând cu viteză și fără permis, iar la Târgu-Jiu a mai primit 4 ani cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală, sentința nefiind însă una definitivă. În cazul de acum chiar Troacă a făcut o plângere la organele de urmărire penală în speranța că îl “înfundă” pe predecesorul său în funcție, Viorel Nicolescu. În cele din urmă, fostul primar nu are nicio calitate în dosar, în timp ce Troacă este inculpat.
DNA a făcut mai multe anchete în ultimii ani la Primăria Padeș cu privire în special la subvențiile care au fost plătite de APIA în baza unor adeverințe falsificate, angajați sau foști șefi din APIA Gorj alegându-se cu condamnări definitive în acest sens. În dosarul de acum APIA s-a constituit parte civilă în vederea recuperării prejudiciului, procesul de la Târgu-Jiu fiind însă de abia la început.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here