CEO îi bagă 2,47 de milioane de lei în buzunarul milionarului evazionist Bădescu

341

Firma severineanului Constantin Bădescu, abonată la licitaţiile privind transportul angajaţilor CEO la locul de muncă şi retur, cercetat din 2012 într-un megadosar de evaziune fiscală, a câştigat un nou contract cu Complexul Energetic Oltenia(CEO). Este vorba despre un contract de 2,47 de milioane de lei, fără TVA, pentru închiriere de autobuze şi autocare cu şofer, acesta fiind atribuit în 27 martie 2015, potrivit unui anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Societatea lui Bădescu a tot câştigat contracte similare cu CEO şi în anii trecuţi.

În 2012, omul de afaceri din Mehedinţi, Constantin Bădescu a fost reţinut de procurorii DIICOT, alături de alte şase persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane euro. Într-un comunicat de presă transmis, la momentul respectiv, de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi se arăta că, în perioada 2009 – 2012, persoanele vizate de cele 25 de percheziţii desfăşurate la locuinţele mai multor persoane din Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Satu Mare şi la sediile societăţilor comerciale deţinute de aceştia(şi la Bădescu), s-au constituit într-un grup infracţional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 euro.
Aceeaşi sursă precizeaza că, membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

Lucrări de mântuială făcute în Gorj
Constantin Bădescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, fiind în topul afaceriştilor, realizat în 2011 de Revista Forbes. Bădescu ocupa, atunci, poziţia 382 în clasament, având o avare estimată la 10 – 11 milioane euro şi cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Mehedinţi. Bădescu este unul din oamenii de afaceri cei mai influenţi din Mehedinţi, proprietarul unor firme de transport local şi regional, desfăşoară activităţi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii. Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câştigat cel puţin şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR. În Gorj, aceeaşi firmă a câştigat în 2010 un contract de şapte milioane şi jumătate de lei privind modernizarea drumului comunal de la Sterpoaia, pentru înfiinţarea reţelei de canalizare şi extindere de apă în satul Bobaia şi pentru construirea unei grădiniţe în satul Groşerea, investiţia fiind în scopul protejării arborelui secular din satul cu acelaşi nume. Pentru lucrările făcute de mântuială primarul din Aninoasa a cerut de altfel plata unor penalităţi de către constructor, la recepţia uneia dintre aceste investiţii.

complex turceniAbonat la transportul CEO
În atare condiţii, Bădescu a pus mâna şi anul acesta pe licitaţia de la CEO, privind transportul angajaţilor de la Turceni. Complexul Energetic Oltenia a ajuns astfel să-i plătească companiei Transport Public Urban Drobeta SA, aparţinând cercetatului în cauză, 2,47 milioane de lei, fără TVA, pentru închiriere de autobuze şi autocare cu şofer, contractul fiind atribuit în 27 martie 2015. Pe baza acestuia, firma lui Bădescu trebuie să asigure transportul personalului societăţii de la domiciliu la locul de muncă, respectiv de la Sucursala Electrocentrale Turceni şi retur.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here