CEO calculează dacă măreşte salariile cu 50 de lei şi dacă poate creşte clasa minimă pentru angajaţi

241

La discuţia de miercuri, administraţie-sindicate, de la Complexul Energetic Oltenia, liderii sindicali prezenţi au solicitat o egalizare a lefurilor din companie, dar au primit răspunsul că se calculează, în prezent, doar dacă se poate acorda angajaţilor o mărire salarială de 50 de lei, dar şi o creştere a clasei minime de la 2 la 10. Clasa 2 înseamnă de fapt că un muncitor are puţin peste sau chiar minim pe economie. În ultima categorie intră circa 1500 de salariaţi ai CEO, care ar aştepta această majorare pe care speră să o primească anul acesta.

La Comisia Paritară de la CEO au apărut discuţii între liderii sindicali care au cerut egalizarea salariilor şi o grilă unică în acest sens. De altfel, primii care au cerut acest lucru, prin adrese scrise, au fost tocmai reprezentanţii Sindicatelor Independente, ideea fiind acum preluată, pe parcurs, şi de reprezentanţii SMEO. Administraţia nu face însă voia sindicatelor solicitante, anunţând în schimb că ar putea face un efort financiar de doar 50 de lei pentru fiecare salariat, beneficiari fiind 16.000 de angajaţi. Tot administraţia a anunţat, miercuri, că ar putea creşte clasa minimă de la CEO, după unele calcule financiare făcute în prezent.
“Noi am cerut altceva, dar în final am putea obţine cu totul şi cu totul alt lucru. Noi o să facem, în continuare, adrese în acest sens ca să câştigăm egalizarea salariilor sub forma unei grile unice de salarizare la nivel de CEO. Apreciem însă faptul că salariile minime dispar de la CEO prin creşterea clasei minime la 10”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia.
Administraţia CEO a promis că va da un răspuns rapid la măririle anunţate în Comisia Paritară.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here