CEO a ajuns să livreze câte 700 de MW în sistem. ,,Virgil Popescu, demisia!”

12578

Un fost supraveghetor a CE Oltenia cere demisia lui Virgil Popescu, după ce de aproape o săptămână termocentralele companiei abia mai produc energie din cauza lipsei cărbunelui din depozite.

Situația este nemaiântâlnită, CEO ajungând să producă sub 1.000 de MW: ,,După instalarea lui Trufelea și Plavet(ț)i în Directoratul CE Oltenia indicatorii au început să … zboare! În depozitul de la Roșia se găsește cam o rabă de cărbune (doar cărbune), în termo Rovinari, la începutul lui februarie, era un stoc de 27000 tone cărbune (cu vreo 50000 tone mai puțin decât cu o lună în urmă)!!!! și, astăzi pe la prânz, CE Oltenia livra în sistem 704 MW cu Craiova II cu tot! Toate astea în condițiile în care România importă în jur de 1200 MW și afară este un ger cumplit! Cu toate acestea, Virgil Popescu-groparul Complexului Energetic Oltenia, acest trădător al intereselor României stă bine mersi pe scaunul de ministru și ne râde în față! DEMISIA, Virgil Popescu!”, a fost mesajul fostului membru al Consiliului de Supraveghere, Gabriel Giorgi, postat la sfârșitul săptămânii.
Ieri, ponderea energiei din cărbune în Sistemul Energetic Național era de 1.015MW, extrem de puțin în condiții de iarnă.
M.C.H.

6 COMENTARII

  1. Dacă facem o analiza corecta a surselor de energie primara care sunt convertite în energie electrica, vom constata ca energia electrica furnizata pe baza de carbune a fost inlocuita cu energie electrica obținută din hidrocarburi(petrol, păcură, gaze naturale, etc) și din import. Parcurile fotovoltaice și eolienele au furnizat foarte puțin. Cine furnizează hidrocarburi? Ghici cine: OMV PETROM, ROMGAZ, etc!!! Mai aveți alte intrebari? Este o falsa idee ca gazul natural este mai puțin poluant. În loc sa păstrăm gazele naturale pt generațiile următoare ca materie prima pentru combinatele chimice, îl ardem nejustificat acum in loc sa îl valorificam pt industria chimică și le lăsăm cărbunele. Oricum o centrala cu turbina de gaze e mai puțin eficienta ca randament energetic dpdv al conversiei energiei în energie electrica decât o centrala termoelectrica pe carbune cu turbine cu abur.
    Câștigătorii acestor noi tendinte: furnizorii de gaze, furnizorii de turbine de gaze, constructorii(integratorii) care construiesc grupuri energetice pe gaze, băncile care finanțează astfel de investiții, și bineînțeles politicienii corupți care iau spaga, politicieni europeni și romani. Pierzatori: proprietarii de termocentrale pe carbune, care deja au amortizat investiția, rămânând de achitat ultimele modernizări de mediu.
    Deci cu adevărat ministrul energiei este un tradator national de cea mai joasa speță, susținut de Iohannis și de Ciuca, dar și de unele părți din PSD.
    Ipotetic ma întreb oare dacă la conducerea tarii ar veni Vlad Țepeș, unde ar fi locul unor astfel de politicieni. Poate știu și dumnealor ca pe Țepeș nu îl mai putem aduce, dar nici de teapa nu le-ar fi frica?

  2. Uitați vă cine striga demisia lui popescu, giorgi, un psd ist la fel de vinovat că toți psd iști și pnl iști care au distrus mineritul și termocentralele, strigând in gura mare că ei luptă pentru salvarea mineritului , cand de fapt, ei în spate lucrau la închiderea termocentralelor.Acesti fariseii trebuie goniți din județ.

  3. Tradatorii de neam, impostorii, nulitatile politice conduc Romania!Oare acest lingau al deciziilor Bruxelliene nu are un sef? Domnule Prim Ministru, daca si un militar de cariera tradeaza… exista Curtea Martiala.

    • Aveți perfecta dreptate în ceea ce spuneți.Pacat de o asemenea tara bogata ajunsa la mana străinilor.Dar sa vedem cum putem dezvolta tara sa putem asigura un trai bun acestui popor.Exista o tehnologie noua care pune în valoare energia cinetica a cursurilor apelor curgătoare în energie electrica la un preț între 5-50$/Mwh fara investitii faranoice în Fotovoltaice,eoliene,cărbune,centrale atomice cu un preț de 89$/Mwh hidro 86$/Mwh .De pe cursul apelor,dunarea,râurilor,lacurilor ,eoliene,se pot produce în jur de 50 000 Mwh
      Unde putem sa aducem valuta forte la cca 40000Mwh prin export,nu import la distanta de 2000 km cablu marin din Azerbaijean.Se așează pe debitul apei curgătoare bacuri mari cu turbine de 1 Mwh iar prin cablu pleacă spre o stație electrica energia produsa care este în banda,nu sezoniera…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here