Centura municipiului Târgu-Jiu, realizată în proporție de doar 40%! Una din cauzele stabilite de CNAIR, mobilizarea deficitară a Antreprenorului

652

În situația lucrărilor aflate în derulare, pe luna în curs, publicată de CNAIR, varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu figurează realizată în proporție de doar 40%, în timp ce financiar investiția a fost acoperită doar puțin peste 35%. De altfel, contractul pentru realizarea variantei de ocolire a orașului a fost reziliat, firma italiană Collini Lavori SpA fiind cea care s-a ocupat de investiție.

Contractul de execuție a lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului a fost semnat în data de 20 noiembrie 2013, dar nici la aproape cinci ani de la demararea investiției aceasta nu este gata. CNAIR a publicat, în septembrie, care sunt motivele întârzierii astfel: “mobilizarea deficitară a Antreprenorului, interferența proiectului cu imobile (construcții), identificarea unor rețele de utilități suplimentare și a 7 situri arheologice, pe amplasamentul lucrării, obținerea de către un petent a unei Ordonanțe Președințiale de suspendare a lucrărilor pe o parte din amplasament. A fost transmisă o revendicare interimară de prelungire durată contract. În data de 02 august 2017 a fost suspendat contractul de servicii de supervizare. Începând cu data de 01 octombrie 2017 a fost suspendat contractul de lucrări”.

De un an, în stand-by
Mai exact, de mai bine de un an de zile, investiția este oprită, asta deși lucrarea trebuia finalizată în doi ani de la începerea acesteia. Valoarea contractului este de 151 milioane de lei fără TVA, dar a fost plătit în proporție de doar 35,1%, în timp ce investiția este realizată în proporție de doar 40% și se degradează deja. Lungimea şoselei estimată trebuia să fie de 20 de kilometri. Lucrarea trebuia reluată anul acesta după Paște, dar mai că se apropie Crăciunul și ..nimic. Asta pentru că finanțarea nu mai este asigurată, dar nici constructorul.

Deputatul Elvira Șarapatin, preocupată de întârzierea lucrărilor la centură!
Social-democrata Elvira Șarapatin, parlamentar de Gorj, a transmsis o întrebare ministrului Transporturilor, vizavi de întârzierea lucrărilor la centura municipiului. “Având în vedere că în anul 2014 a început construcţia variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu şi trebuia să se finalizeze, conform contractului, într-un termen de doi ani vă rog să-mi comunicați dacă ați identificat problemele apărute în această perioadă și care este termenul la care preconizați că se va putea circula pe această șosea, a cărei lungime este de 20 de kilometri. Conducerea Oficiului de Cadastru a alocat suma de 179.000 de lei pentru achiziţia serviciilor de înregistrare sistematică pentru sectoarele cadastrale de tip mixt şi intravilan ce fac obiectul proiectului de infrastructură de interes naţional “Varianta de ocolire Târgu-Jiu“. Am înțeles de la reprezentanții CNAIR că finanțarea este asigurată, constructorul dorește să finalizeze lucrările, însă nu se poate înainta cu șoseaua din cauza exproprierilor și a întârzierii plăților către subcontractori”, l-a întrebat pe ministrul Șova, Elvira Șarapatin, așteptând un răspuns scris de la reprezentantul Guvernului.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here