Centrul de Calcul Gorj: O instituţie respectabilă

282

bunila (1)Un proverb popular românesc spune că omul sfinţeşte locul. Exact acelaşi lucru l-a făcut cu preţuire pentru oameni şi pentru instituţie, Bebe Viorel Ionică, un om despre care se poate spune că face parte din galaxia greilor Gorjului.

 

Echipa pe care o conduce în cadrul Centrului de Calcul Gorj depăşeşte standardul de fiabilitate necesar instituţiilor de prim rang întrucât se apropie de stadiul de instituţie de elită. Cu toate acestea personalul are o modestie aparte, un stil de îndatorare civică, tipic marilor companii şi nu se poate spune că această instituţie gorjeană, care într-un fel sau altul, coordonează secretele vieţii administrative şi economice, nu s-ar încadra într-o asemenea clasificare.

 

Centrul de Calcul are treabă cu toate circuitele financiare zonale ale unei economii fragmentate şi segregate de interese, cum este economia Gorjului. În acest domeniu, concurenţa este atât de puternică, încât nu permite niciodată odihnă celor care se află la butoane, la implementări, la negocieri, iar faptul că o asemenea instituţie trece în proba timpului dincolo de vârsta maturităţii, este un semn că oamenii importanţi din interiorul ei şi de la vârf şi-au dat silinţa să fie bine, şi pentru unitate, şi pentru beneficiari. Joi, 19 mai, Bebe Viorel Ionică a participat la lansarea cărţii scriitorului politicianului şi ministrului Varujan Vosganian, o carte senzaţională a cărei titlu, „Cartea Şoaptelor”, este nu numai incitant ci şi aproape şocant.

Directorul Centrului de Calcul, ca un mare amator de cultură, şi-a primit răsplata de la fostul ministru, şi el angajat în lumea cifrelor dar şi a culturii, la fel ca şi directorul Ionică. Am simţit cum doi oameni de cultură pot dialoga simplu şi din priviri şi am înţeles că, fără ei, peisajul cultural românesc ar fi mult mai sărac.

Făcând o legătură între Centrul de Calcul şi cea mai veche publicaţie din Gorj, ziarul Gorjeanul, înclin să cred că prin intermediul lor cultura va salva ţara şi naţiunea. Fără îndoială, existenţa Centrului de Calcul şi performanţele lui se datorează şi viziunii de ansamblu lansată şi asamblată după modelul sufletesc al conducătorului.

Vom avea prilejul să mai vorbim despre lucrurile bune care se întâmplă graţie acestui om şi colectivului pe care îl conduce, dar pentru că sunt momente aniversare şi este firesc să ne îndreptăm urările de bine către cei pe care îi cunoaştem şi îi preţuim, semnatarul acestor rânduri îşi consemnează datoria de suflet de a le dori tot binele din lume, pe lângă celelalte lucruri minunate care ar trebui să se întâmple după atâta muncă şi implicare socială.

La mulţi ani Centrului de Calcul. La mulţi ani directorului Bebe Viorel Ionică şi colectivului pe care îl conduce cu ocazia împlinirii a 35 de ani a acestei prestigioase instituţii.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here