Centrala cu cântec din spatele Cinematografului “Sergiu Nicolaescu”, scoasă la licitație publică! Consilierii au votat împotrivă

371

Clădirea de 240 de mp, aflată în spatele Cinematografului “Sergiu Nicolaescu”, de pe strada Victoriei, a fost scoasă la licitație, luni, urmare a unui proiect inițiat de primarul Marcel Romanescu. Fosta centrală termică, evaluată a treia oară, urma să se vândă de la prețul de 250.510 lei plus TVA, deși terenul aparținând fostului proprietar Nicolescu Vasile nu a fost încă plătit, într-un fel sau altul, acestuia de către ANRP. Fostul proprietar, aflat în sală, a luat cuvântul și i-a cerut primarului să retragă proiectul de pe ordinea de zi, deși aici figurau încă două centrale, susținând că pe 3 octombrie are primul termen la Tribunalul București, într-un proces cu ANRP-ul. Proiectul s-a retras urmare a votului majorității consilierilor. Proprietatea în cauză a fost solicitată pentru un schimb, anul trecut, de soțul actualei juriste-șefe a Primăriei Târgu-Jiu, Mihai-Marius Pițu.

În ședința de Consiliu Local Târgu-Jiu de luni, 24 septembrie, la Diverse, s-a aflat un proiect de hotărâre controversat, care s-a și retras de pe ordinea de zi, urmare a votului consilierilor locali. Este vorba despre scoaterea la licitație a trei centrale termice din municipiu, una de pe strada Revoluției, care urma să se înstrăineze pentru o sumă pornind de la 351.131 de lei fără TVA, despre centrala de pe strada Minerilor, care a fost evaluată la 382.197 de lei fără TVA și despre cea de pe strada Victoriei, care anul trecut a făcut obiectul unei cereri de schimb, venite tocmai de la soțul actualei juriste-șefe. Schimbul nu s-a mai realizat, după ce Gorjeanul a relatat că imobilul se vroia schimbat cu un teren pe care Pițu îl achiziționase de la Primăria Târgu-Jiu, cu un an în urmă. Pentru centrala de pe Minerilor nu se aflau anexate documente privind evaluarea făcută, la hotărârea ce urma a fi, luni, supusă votului aleșilor locali, în timp ce pentru centrala de pe Victoriei, erau probleme încă nerezolvate cu vechiul proprietar și de acolo evaluarea cu numărul trei lipsea.

Centrala mare, terenul a intrat la apă!
Fostul proprietar, Nicolescu Vasile, de 84 de ani, a explicat, în plen, aleșilor că nu a fost despăgubit încă de ANRP pentru terenul de sub centrală care urma să fie înstrăinat cu un preț pornind de la 147.090 de lei fără TVA. Șocant este că, primăria deși vinde terenul de sub centrala care are 240 de mp, instituția publică anunță că vinde un teren de doar 160 de mp. De altfel, primăria susține că diferența de teren de aproximativ 80 de mp rămâne ocupată de un așa-numit hidrofor care, în realitate, este compus din două electropompe, fiecare nefiind mai mare decât două butelii de aragaz. Acestea pot ocupa cel mult 4 mp, dar cu toate acestea, reprezentanții primăriei susțin că electropompele ridică apa la înălțime la blocurile apropiate, în caz că nu există presiune în rețea. Nicolescu nu a reușit să afle, deși s-a interesat la cei îndreptățiți, dacă cele două electropompe au fost utilizate vreodată, deoarece la blocuri apa urca fără probleme până la etajul patru. Motivul invocat cu așa-zisul hidrofor este susținut pentru ca și cel care cumpără 2/3 din suprafața centralei, adică 160 de mp, mai târziu să poată cumpăra și diferența cu prioritate și la un preț de nimic. De altfel, electropompele pot fi mutate ușor pe un alt amplasament.

Nicolescu se teme de trădare!
Fostul proprietar al terenului se teme că proiectul trecut în mod surprinzător la Diverse va fi repus pe ordinea de zi în viitorul apropiat, deoarece primăria ar avea deja cumpărător pentru aceasta, ca și pentru celelalte două centrale din oraș. De trei-patru ani, autoritățile locale jonglează cu această centrală, la licitație fiind vândute foarte puține centrale similare din oraș. De altfel, primăria preferă să plătească chirie pentru o clădire în care funcționează o grădiniță în oraș, în loc să clarifice situația cu aceste centrale și să le reabiliteze pentru a le folosi cu scopul de a le transforma în grădinițe sau creșe.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here