Centenarul, sărbătorit la Școala “Constantin Săvoiu”

1216

Elevii clasei a IV-a E de la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu au sărbătorit într-un mod inedit Ziua Națională a României. La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, profesor învățător Simona Popescu a organizat o serbare în cadrul căreia elevii săi au interpretat, cu mare talent, scenete precum Moș Ion Roată și Unirea.

Spiritul patriotic este cultivat în sufletul tinerei generații nu doar în familie, ci și la școală. O dovadă în acest sens sunt și evenimentele organizate la nivelul unităților de învățământ, cu ocazia Zilei Naționale a României. Un astfel de eveniment a avut loc miercuri, 28 noiembrie 2018, la clasa a IV-a E de la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Îmbrăcați în costume populare, școlarii clasei a IV-a E au pus în scenă o serbare cu specific românesc, în cadrul căreia au interpretat cântece patriotice, timp în care fluturau cu mândrie tricolorul. Micii actori au intrat în pielea unor personaje celebre de acum o sută de ani, precum Moș Ion Roată. Din programul serbării pregătite de profesor învățător Simona Popescu nu a lipsit nici interpretarea Imnului Național al României.
Reprezentanții Școlii Gimnaziale “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu susțin promovarea tradițiilor și valorilor autentice românești.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here