Cele mai puţine contestaţii la titularizare, în Gorj

290

IMG_0416Profesorii nemulţumiţi de notele pe care le-au luat la concursul de titularizare au depus contestaţii. Pentru că nu au fost mulţi care au susţinut examenul de titularizare, numărul contestaţiilor depuse a fost cel mai mic din toată ţara, în Gorj înregistrându-se 56. Surprinzător este faptul că au depus contestaţii şi persoane care au obţinut note de 1.80.

Cei care au fost nemulţumiţi de notele primite le examenul de titularizare au avut la dispoziţie o zi pentru a depune contestaţii. Nemulţumiţi de rezultate au fost 56 de candidaţi care speră că acum vor obţine o notă mult mai mare. Cele mai contestate materii au fost religia şi engleza. „La nivelul judeţului Gorj au fost înregistrate 56 de contestaţii, dintre acestea numai la religie au fost nouă iar la limba engleză şapte. În rest au mai fost câte patru pentru anumite materii cum ar fi psihopedagogia. În rest, câte una, două sau nici o contestaţie”, a declarat inspectorul şcolar Cornel Toma. Întrucât au fost prezenţi doar peste 300 de candidaţi, cu toate că înscrişii au fost un număr dublu, nu au fost nici multe contestaţii. „Suntem printre judeţele cu cel mai mic număr de contestaţii, poate chiar noi suntem cu cel mai mic număr de contestaţii depuse la examenul de titularizare”, a mai precizat Toma.

Notă de 1.80, contestată

Pentru că nu au fost mulţumiţi de notare, candidaţii au depus contestaţii. Printre nemulţumiţi se află şi persoane care au obţinut note de 1.80. „Cea mai mică notă contestată a fost de 1.80, dar au mai fost şi note de 2 şi 3 contestate”, a mai precizat Cornel Toma. Rezultatele examenului de titularizare din acest an arată că 35,56% dintre candidaţi au luat note sub 5, note între 5 şi 7 au fost obţinute de 42,33% dintre profesorii prezenţi la testare, iar peste 7 au fost notaţi 22,11% dintre candidaţi. Lucrările au fost reevaluate în acelaşi centru de corectare în care au fost corectate iniţial, dar de profesori diferiţi. Rezultatele finale vor fi afişate în cursul zilei de astăzi.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here