Cele mai căutate slujbe estivale

377

slujbeVara înseamnă distracţie pentru foarte mulţi tineri, viaţă de noapte, ştranduri, plimbări sau terase de fiţe, dar pentru alţii înseamnă posibilitatea de a face un ban în plus. Cei mai fericiţi dintre ei reuşesc, însă, să îmbine utilul cu plăcutul, luându-şi o slujbă de vară la mare sau la o terasă.

Cele mai căutate meserii sunt de barman, ospătar, chelner, pentru că nu presupun prea multă pregătire şi pentru că terasele apar ca ciupercile după ploaie în această perioadă toridă în care oricine ar prefera să stea la umbră cu o răcoritoare în faţă. Astfel, peste tot întâlneşti tineri, fie studenţi, fie elevi de liceu, care profită de vacanţa estivală pentru a se angaja. „Prefer să am banii mei, vreau să muncesc. Nu e foarte greu şi mă mai şi distrez. Dacă mă întreabă cineva, pot să mă laud că am stat toată vara la terasă”, spune, mai în glumă, Alina, angajată la o terasă din Târgu Jiu.
Pe malul mării
Spuneam că cei mai fericiţi sunt cei care reuşesc să îmbine utilul cu plăcutul şi anume cei care, cel mai adesea, reuşesc să prindă o slujbă pe malul mării, eventual pe tot parcursul verii. „Anul trecut am lucrat la o terasă în Costineşti. Era super. Noaptea lucram şi ziua stăteam la plajă. Am avut asigurată şi cazarea, salariul a fost ok. Pot să spun că a fost o experienţă foarte frumoasă, mai ales că, de multe ori, aveam supriza să văd şi prieteni veniţi să petreacă acolo câteva zile”, a povestit Andrei, student.
Promoter
O altă slujbă care nu necesită pregătire ci doar o răbdare de fier şi disponibilitatea de a sta în picioare şi, eventual, în soare, ore întregi, este aceea de promoter. Astfel, fie că împarţi pliante cu diferite oferte de vară, fie că explici celor interesaţi, într-un stand special amenajat, cum este un produs nou, şi acest domeniu a fost luat cu asalt de către tineri. Tot ce trebuie să faci este să convingi clientul să asculte ce ai de spus şi, în ciuda căldurii, să poţi zâmbi fiecăruia în parte.
Babysitter peste hotare
Altă variantă de slujbă pentru tineri, în special pentru fete, este aceea de babysitter într-o ţară străină. Printr-o simplă accesare pe internet a unor agenţii şi înscrierea în baza lor de date poţi avea norocul să prinzi, pentru două sau trei luni, un contract cu o familie cu copii, care să ofere, pe lângă salariu, şi cazare şi, mai ales, posibilitatea de a experimenta viaţa într-o altă ţară.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here