Cea de-a VI-a ediţie a Concursului Național de Geografie „Terra” are loc pe 19 mai, la Târgu-Jiu

543

Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu va fi în acest an gazda celei de-a VI-a ediții a Concursului Național de Geografie „Terra”, a cărui etapă națională se va desfășura în data de 19 mai. Concursul se adresează elevilor din clasele V-VII din instituții de învățământ publice și private din România, fiind organizat de către Ministerul Educației Naționale, Societatea de Geografie din România, Revista „Terra Magazin” și editura educațională CD Press.

Concursul Național de Geografie „Terra” a debutat în anul 2013 şi a devenit foarte popular în rândul elevilor de gimnaziu, organizându-se pentru fiecare nivel de studiu (clasa a V-a, clasa a VI-a și clasa a VII-a) pe o platformă online, în mai multe etape: pe școală, locală/pe sector, județeană/municipiul București și națională.

Şcoala „Gheorghe Tătărăscu”, din nou gazda concursului
Etapa națională a Concursului Național de Geografie „Terra” se organizează într-o unitate de învăţământ din fiecare judeţ participant, într-o sală cu supraveghere video și audio activată, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu fiind desemnată, pentru a-l doilea an consecutiv, să găzduiască etapa națională. Aceasta este una dintre unitățile școlare cu rezultate deosebite ale elevilor la concursuri și olimpiade, cadre didactice implicate în procesul educativ și performanța elevilor, dar și o bună dotare materială. Având unul dintre cele mai performante laboratoare AEL la nivelul județului, școala este implicată și în alte proiecte online.

15 elevi gorjeni, în concurs
Ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție, Concursul Național de Geografie „Terra” se numără printre competițiile școlare care în ultimii ani a adunat mii de participanți. La etapa națională, participă din fiecare județ, respectiv sector al capitalei, primii cinci elevi pentru fiecare an de studiu, clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor. Cei 15 elevi gorjeni care vor participa pe data de 19 mai, la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, vor avea acces la un computer, urmând să completeze formularul de înscriere cu datele personale și ale unității școlare de unde provin, apoi să rezolve un test într-un interval de 90 de minute. Accesul în sala de concurs pe perioada desfășurării acestuia nu este permis decât personalului de specialitate IT, celor doi profesori asistenți și reprezentanților Comisiei de Organizare și ai Comisiei Centrale a concursului. Rezultatele obținute de fiecare elev sunt transmise electronic Comisiei Centrale a Concursului, urmând a fi calculat punctajul conform baremului stabilit. Organizatorii oferă premii și diplome elevilor câștigători și profesorilor coordonatori, acest concurs fiind inclus în Calendarul Concursurilor Școlare Naționale 2018.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here