CE Rovinari a apelat la ,,Boştină şi Asociaţii”, în procesul cu FNM

114

Picture 003Primul termen în procesul iniţiat de Federaţia Naţională a Muncii(FNM), Liga Muncitorilor din România şi Sindicatul Solidaritatea Energoconstrucţia împotriva Complexului Energetic(CE) Rovinari a început cu o amânare. Asta în ciuda faptului că apărătoarea CE Rovinari, de la Casa de Avocatură ,,Boştină şi Asociaţii” din Bucureşti, a cerut ieri instanţei de la Secţia Comercială a Tribunalului Gorj să se judece procesul în regim de urgenţă, pentru că se ştia că acţiunea sindicală stopează realizarea Complexului Energetic Oltenia(CEO).

Primul proces iniţiat de cele trei interveniente, FNM, Liga Muncitorilor din România şi Sindicatul Solidaritatea Energoconstrucţia, a început cu CE Rovinari. Astăzi un proces similar se va judeca la Tribunalul Gorj cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, mâine cu Complexul Energetic Turceni şi pe data de 16 mai şi cu Complexul Energetic Craiova. Primul proces însă din seria de patru nu a debutat aşa cum se aştepta pârâta CE Rovinari care a apelat pentru apărarea la proces nu la propria armată de jurişti ci la un avocat de la Bucureşti de la casa de avocatură ,,Boştină şi Asociaţii” care apără de ceva vreme unitatea energetică, societatea fiind plătită cu bani grei. ,,Boştină şi Asociaţii” apără de altfel din martie toate cele patru unităţi care vor intra în structura CEO, astfel că şi la viitoarele trei procese cu sindicatele din Rovinari, apărători vor fi tot avocaţii acestei case.

Soluţie rapidă că amânările costă

De altfel, la procesul de ieri avocata CE Rovinari a încercat să îşi motiveze onorariul solicitând instanţei să judece ieri în regim de urgenţă dosarul înregistrat pe rol la data de 25 aprilie. Ea a depus şi o întâmpinare prin intermediul căreia încerca să contracareze acţiunea sindicatelor împotriva radierii de la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, totodată intimat în dosar, al CE Rovinari. Acţiunea avocatei din capitală nu a avut succes, judecătoarea Antoaneta Popescu stabilind un nou termen în dosar pentru data de 18 iunie.

Anamaria Stoica

,,Boştină şi Asociaţii”, consultanţi şi într-un proiect de un miliard de euro la CER

Casa de avocatură ,,Boştină şi Asociaţii” a câştigat, în februarie anul trecut, licitaţia deschisă organizată de Complexul Energetic Rovinari în vederea atribuirii unui contract de consultanţă pentru un proiect de construcţie a unui grup energetic de 500 MW. Proiectul în cadrul căruia casa de avocatură acordă asistenţă juridică vizează constituirea unei societăţi comerciale mixte de tip IPP pentru construirea unui grup energetic cu o capacitate de 500 MW la termocentrala Rovinari. ,,Valoarea totală a investiţiei va fi de circa un miliard de euro şi va fi cofinanţată de producătorul de electricitate deţinut de stat şi un alt investitor”, se anunţa, la acel moment, într-un comunicat de presă emis de casa de avocatură. Potrivit documentului, ,,Boştină şi Asociaţii” asigura, în proiectul respectiv, asistenţa autorităţii contractante pe parcursul derulării procesului de selectare a investitorilor interesaţi să participe la constituirea societăţii comerciale mixte, la negocierea cu investitorii selectaţi, precum şi la înfiinţarea societăţii comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here