CE Oltenia: Externalizarea SE Craiova II se va face în doi ani

962

Complexul Energetic Oltenia anunță că programul de externalizare a termocentralei Craiova II va dura doi ani. Anunțul făcut de un oficial al companiei a stârnit deja un val de nemulțumiri în rândul sindicaliștilor.

„Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor”, anunță Complexul Energetic Oltenia.

O nouă companie
Termocentrala asigură agentul termic pentru încălzirea municipiului Craiova. Divizarea Sucursalei Craiova II presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local Craiova.
„Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an. Integrarea și modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021”, a mai precizat conducerea Complexului Energetic Oltenia.
SE Craiova II este cea de-a patra centrală a CEO alături de Rovinari, Turceni și Ișalnița. Sucursala are două grupuri de 150 MW, în cogenerare, și două grupuri energetice cu o capacitate de câte 100 Gcal/oră.
Ion Vâlceanu, liderul de sindicat de la SE Craiova II, a declarat că a solicitat Ministerului Economiei și Energiei planul de externalizare a SE Craiova II.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here