Ce ne sfătuiesc polițiștii

185

Pentru judeţele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Dâmbovița și Prahova, Administraţia Naţională de Meteorlogie a trimis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 80-90 km/h, valabile până la ora 14.00.
Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier, așadar este necesar, din partea conducătorilor auto, să conștientizeze pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.
Pentru evitarea implicării în accidente, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here