Ce gogoși aruncă Grigorescu legat de sediul CEO

264

Mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) la București este un lucru bun, care trebuia făcut de mult timp și care dă o șansă reală companiei de a asigura pe viitor cele peste 15.000 de locuri de muncă, a scris ministrul Energiei, Victor Grigorescu, miercuri, pe pagina personală de Facebook, cu doar trei ore înainte ca 3000 de gorjeni să iasă în stradă și să ceară demisia protejatului său Ciobotărică.

“Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în București. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o șansă reală Complexului să-și asigure un viitor și să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă”, a precizat ministrul în intenția de a fi auzit de gorjeni. În opinia sa, după mulțimea de decizii greșite din ultimii ani, decizii care au dus compania la pierderi financiare importante, trebuie făcute toate eforturile pentru a menține complexul în Sistemul Energetic Național. “Unde era Complexul Energetic Oltenia când la București s-a decis în defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia când în Parlament sau la Autoritatea de Reglementare în Energie se discuta despre viitorul cărbunelui românesc? Unde erau specialiștii Olteniei când, la Bruxelles, unii și alții vorbeau de condițiile de mediu de la grupurile energetice? Dacă CEO ar fi avut un birou în Capitală, soarta Complexului nu ar fi fost astăzi așa de grea”, a arătat Grigorescu. Potrivit ministrului, Complexul Energetic Oltenia are nevoie de finanțare pentru a se moderniza și pentru a înlocui grupurile energetice care își termină durata de viață. “CEO trece și în perioada următoare prin vremuri dificile: curățirea companiei de cei care au secat-o de resurse trebuie să continue cu hotărâre! Trebuie să alocăm bani pentru producție, nu să-i risipim în stânga și în dreapta”, a adăugat Grigorescu.
El a dat exemplu companiile Transgaz și Nuclearelectrica, societăți care au o prezență competentă în Capitală, care să le apere interesele indiferent de cine este ministru sau ce culoare politică este la conducerea țării.
“Prezența CEO la București trebuie să fie un motiv de mândrie pentru această importantă societate românească. Două lucruri promit: autoritățile locale nu vor pierde bani la bugetul local, din contră, iar conducerea companiei nu se va muta nicăieri. De altfel nici nu se poate. Companiile din energie nu se conduc din birouri confortabile, ci de către cei care, în fiecare zi, cu hotărâre, muncesc pentru a le asigura un viitor”, a completat ministrul.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here