Ce au mai reclamat gorjenii la Protecţia Consumatorilor

261

Cetăţenii judeţului nostru sunt harnici când vine vorba de a face sesizări şi reclamaţii. Numai în prima jumătate a acestui an, pe masa comisarilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) au ajuns sute de petiţii, iar doar 66 dintre acestea s-au dovedit a fi neîntemeiate.

Conducerea CJPC Gorj a transmis un comunicat cu situaţia petiţiilor înregistrate şi soluţionate de la începutul acestui an şi până la 1 iulie. Astfel, la nivelul CJPC Gorj s-au soluţionat un număr de 356 sesizări şi reclamaţii din partea consumatorilor. În urma cercetării reclamaţiilor de către comisarii gorjeni ai Protecţiei Consumatorilor s-a constatat că un număr de 66 sesizări şi reclamaţii au fost neîntemeiate. Valoarea totală a despăgubirilor acordată consumatorilor se ridică la suma de aproximativ 21.200 de lei.
Din numărul total al petiţiilor înregistrate în cursul anului curent, 24 au vizat produsele alimentare, 138 produsele nealimentare, 31 produse financiare, 23 servicii alimentare, 118 servicii nealimentare, una a fost pe servicii financiare şi 21 au intrat în alte categorii.
“În luna iulie 2016 comisarii din cadrul CJPC Gorj vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control privind: respectarea conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum şi în zonele de agrement, parcuri de distracţie, debarcadere; respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere echipamente de agrement, în parcurile de distracţie, debarcadere şi verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în pieţe, târguri şi bâlciuri având în vedere şi târgul anual organizat în localitatea Polovragi”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar-şef în cadrul CJPC Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here