Căutările copilului dispărut continuă! – Poliţişti de frontieră aduşi la Rânca

714

politia de frontiera 1Poliţia caută în continuare copilul de 7 ani, dispărut în Rânca. În cea de-a şasea zi de căutări, miercuri 29 iulie, la faţa locului au fost aduşi 7 poliţişti de frontieră din Teleorman şi Constanţa dotaţi cu aparate portabile de termodetecţie. Aparatele pot detecta o vietate la cel puţin 2,5 kilometri distanţă, cu condiţia ca aceasta să fie în viaţă. Poliţiştii au mai adus şi doi câini special antrenaţi în detectarea cadavrelor.
“ Până acum ( n.r. miercuri orele 13.00) niciun rezultat. Nici măcar o urmă. Nu am găsit absolut nimic”, spunea unul dintre poliţiştii de frontieră.

“Sperăm să-l găsim în viaţă. Este destul de greu să depistăm dacă băiatul este în viaţă pentru că sunt foarte mulţi copaci. Iar asta ne încurcă căutările. În zona de câmpie este mai simplu. Detectăm la firul ierbii orice vietate”, a mai adăugat acesta.

Poliţia a mai aflat câteva date pe care le consideră ca fiind foarte importante în continuarea cercetărilor. „Ştim foarte clar că băiatul iubea pădurea şi îi plăceau animalele. A fost văzut ultima dată pe un drum din apropierea unei păduri, lângă o stână de oi, la câteva ore după ce îi spusese mamei sale la telefon că văzuse măgăruşii ciobanilor. Ce putem crede mai mult decât că s-a rătăcit în lipsa oricărui alt indiciu? Acum câţiva ani, la sfârşit de iarnă, am găsit o fată în viaţă după o săptămână de rătăcire pe munte, la 25 de km de locul în care fusese văzută ultima dată. Sperăm ca şi de această dată situaţia fericită să se repete”, a afirmat Viorel Caragea, comandantul IPJ Gorj. Caragea a mai afirmat că operaţiunile de căutare a băiatului vor continua atât cât va fi necesar, măcar până la depistarea unui indiciu.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here