Catrinoiu și-a mutat procesul din nou

297

Liderul țărăniștilor gorjeni, Matei Catrinoiu, crede că o parte din acuzațiile ce îi sunt aduse în dosarul penal în care e judecat pentru delapidare la Judecătoria Craiova sunt neconstituționale, lucru pe care nu l-a invocat atunci când procesul său se derula la Târgu Jiu.

La ultimul termen din proces el a solicitat instanței să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea unui articol din Codul Penal. Articolul cu pricina este cel cu numărul 175, alineatul 2 fiind cel pe care Catrinoiu îl consideră neconstituțional. Paragraful respectiv de lege face referire la cine este și cine nu este funcționar public sau asimilat acestei categorii, Catrinoiu fiind trimis în judecată în calitate de lichidator judiciar.
Instanța a decis să admită solicitarea acestuia și a stabilit următorul termen în proces peste două săptămâni, dar e puțin probabil ca până atunci Curtea Constituțională să tranșeze problema, mai ales că, în trecut, aceasta a mai fost sesizată de către Curtea de Apel Craiova pe o chestiune similară, în cazul unor medici din Gorj, răspunsul dat de judecătorii constituționali fiind așteptat luni de zile.
„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României, cerere formulată de inculpatul CATRINOIU MATEI. În baza art. 29 alin.4 din Legea 47/1992, sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 175 alin.2 C.p. în raport de dispoziţiile art. 1 alin. 5, art. 23 alin. 12 şi art. 73 alin. 3 lit. h din Constituţia României”, a stabilit instanța care îl judecă pe Catrinoiu pentru că ar fi delapidat din conturile unei firme pe care o administra bani care nu i se cuveneau. Firma aparține unor romi din cartierul Meteor, supărarea acestora fiind generată de faptul că o barjă pe care o aveau aceștia către o firmă din Constanța la un preț foarte mic, banii fiind retrași ulterior de lichidatorul judiciar și folosiți în interes personal, în rechizitoriul transmis instanței procurorii consemnând că „lichidatorul nu a prezentat documente justificative din care să rezulte folosirea sumei de bani conform prevederilor legale în vigoare“.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here