Câți bani primesc profesorii implicați în Evaluarea Națională și Bacalaureat

1049

Profesorii care fac parte anul acesta din comisiile pentru organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului vor primi bani mai mulți. Sumele variază între 63 de lei pe zi pentru asistenții care participă la Evaluarea Națională și 1985 de lei pentru președintele unei comisii din centrele de evaluare de la Bacalaureat.
Potrivit unui ordin al ministrului Educației și Cercetării emis în data de 12 iunie, personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: președinte – 547 de lei, membru – 465 de lei, asistent – 63 de lei/zi. Președintele unei comisii din centrele de evaluare/comisii de contestații pentru Evaluarea Națională va primi 1260 de lei la o comisie de până la 1000 de candidați, respectiv 1343 de lei la o comisie de peste 1000 de candidați. În cazul acelorași comisii este prevăzută plata sumei de 633 de lei pentru secretar, cadru didactic cu abilități în operarea pe calculator/informatician, membru, în timp ce un profesor evaluator va primi 9,90 lei pentru fiecare lucrare corectată. Tot la Evaluarea Națională, persoana responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare/persoana de contact din unitatea de învățământ/centrul de comunicare va fi plătită cu 864 de lei, iar persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 490 de lei. În ceea ce privește personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen, acesta va fi plătit astfel: președinte la o comisie de până la 100 de candidați – 1259 de lei, președinte până la o comisie de peste 100 de candidați – 1342 de lei, vicepreședinte, secretar, membru – 864 de lei, asistent – 75 de lei/zi. Președinții comisiilor din centrele de evaluare vor primi 1916 lei în cazul unei comisii de până la 750 de candidați, respectiv 1985 de lei pentru o comisie de peste 750 de candidați.
Vicepreședintele va primi 1094 de lei, secretarul, cadrul didactic cu abilități în operarea calculatorului/informaticianul – 945 de lei, un membru – 864 de lei, profesorul evaluator – 12,40 lei/lucrare corectată. Pentru activitatea desfășurată în cadrul examenului de bacaluareat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare/persoana de contact din unitatea de învățământ/centrul de comunicare este plătită cu 945 de lei, iar persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video cu 728 de lei. Personalul didactic care face parte din comisiile de contestații pentru examenul de bacaluareat va fi plătit după cum urmează: vicepreședinte – 1094 de lei, secretar, cadru didactic cu abilități în operarea pe calculator/informatician – 863 de lei, membru – 863 de lei, profesor evaluator – 12,40 lei/lucrare corectată.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here