Cât costă testul COVID la spitalul din Târgu-Jiu

2905

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu efectuează, la cerere, teste pentru depistarea noului coronavirus. Recoltarea pentru testarea PCR se face doar pe bază de programare telefonică, iar costul unui test este de 300 de lei/persoană.

De asemenea, teste au nevoie gorjenii care vor să-și petreacă vacanța în străinătate, în state precum Grecia sau Cipru. Ei sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.
„Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu vine în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în afara României și care trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat înainte de momentul intrării pe teritoriul țării de destinație, prin activitatea desfășurată la Centrul de recoltare autorizat, situat în incinta spitalului din str. A.I. Cuza, nr.1, Târgu-Jiu. Pentru o bună organizare, recoltarea pentru testarea PCR se face doar în Centrul de recoltare al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu o programare telefonică în prealabil a persoanelor care doresc să călătorească în afara României”, este anunțul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Programări telefonice
Programarea se face la numărul de telefon 0742.238.186, în zilele lucrătoare de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-09.00.
„Programarea în vederea testării se va face în limita resurselor disponibile”, mai anunță reprezentanții Spitalului Județean.
Recoltarea probelor în vederea efectuării testului molecular pentru infecția cu COVID-19 se va face de luni până joi, între orele 08.00 și 10.00. „Eliberarea rezultatelor testului molecular pentru infecția cu Covid-19 se va efectua în 24 de ore de la recoltare, în zilele lucrătoare luni-vineri, în intervalul orar 08.00-10.00, de la Laboratorul BK al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Tariful testului RT-PCR SARS-CoV 2 (diagnostic molecular) este de 300 de lei/persoană și se achită la Fișierul adulți din Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu din str. 23 August, în zilele lucrătoare luni-vineri, în intervalul orar 07.00-15.00”, mai transmite Spitalul Județean.
I. IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here