Casa Sindicatelor din Motru, curând în proprietatea administraţiei locale

451

Încep să se liniştească apele în ceea ce priveşte problemele Casei de Cultură a sindicatelor din Motru. După o perioadă lungă în care imobilul s-a aflat în administrarea sindicalistului Cristea Fluerătoru, care a folosit clădirea pe post de bar de noapte până când localul a intrat sub anchetă, pe clădire s-a pus lacătul. Cel puţin un an de zile Casa de Cultură a fost închisă, spre nefericirea autorităţilor municipale care ar fi dorit să preia spaţiul nefolosit pentru desfăşurarea activităţilor culturale.

Casa Sindicatelor din municipiul Motru va avea în scurt timp proprietar. “Noi de foarte mult timp ne chinuim să luăm această casă a sindicatelor, care până nu demult a fost în administrarea sindicatelor din municipiul Motru. Problema este că în ultimul timp ea nu mai avea funcţionalitate, nu mai era folosită ca un edificiu de cultură în municipiu, fiind utilizată în alte scopuri.
Am solicitat de nenumărate ori sindicatelor ca această clădire să fie cedată municipiului, mai ales că în ultimul timp această clădire a fost şi debranşată de la utilităţi, nemaiavând curent, apă potabilă, căldură”, a declarat Dorin Hanu, edilul din Motru.

flueratoru bar motruRedeschisă şi folosită în scopuri culturale
Primarul spune că va redeschide unitatea de îndată ce hotărârea magistraţilor va fi definitivă, urmând ca în viitor să acceseze fonduri pentru modernizarea şi reabilitarea clădirii. “În primă fază cei de la sindicate au fost de acord, apoi au apărut mai multe discuţii. De aceea am luat această decizie de a merge în instanţă pentru a revendica Casa Sindicatelor în condiţiile în care terenul de sub ea este proprietatea Consiliului Local. Sigur, după o perioadă destul de lungă de judecată am reuşit în sfârşit să câştigăm această clădire, săptămâna trecută am primit o hotărâre a Judecătoriei Municipiului Motru, urmând ca în termen de 30 de zile să facem o hotărâre definitivă şi irevocabilă. În momentul în care va fi în domeniul public al Municipiului Motru vom începe cu nişte reparaţii curente pentru a funcţiona, fiindcă avem multe solicitări de la profesori, de la oamenii de cultură din zonă care vor să organizeze diverse acţiuni, spectacole, apoi vom încerca să o introducem într-un program de reabilitare pe fonduri europene”, a mai precizat Dorin Hanu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here