Casa din Târgu-Jiu a lui Habitu, scoasă la licitaţie în Craiova

1438

Serviciul Executare Silită Cazuri Speciale din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova a organizat, ieri, o licitaţie publică în vederea recuperării unor creanţe ale debitorului Aristică Doru Şerban, zis Habitu, cunoscut la nivelul judeţului Gorj în urma condamnării pentru şantajarea omului de afaceri Dan Radu Floarea.

Deşi încă din toamna anului 2014, pe bunurile imobile din municipiul Târgu-Jiu ale lui Habitu a fost instituit sechestru asigurator pentru recuperarea unor sume de bani, casa de locuit a lui Doru Şerban a fost scoasă abia, ieri, la licitaţie, la Craiova, preţul de pornire fiind de peste 1,2 milioane de lei. În octombrie 2014, afaceristul gorjean Doru Şerban, alias Habitu, a fost condamnat de către Curtea de Apel din Craiova la închisoare cu suspendare pentru spălare de bani. Sentinţa a fost definitivă şi a venit după ce Tribunalul Gorj decisese să îl condamne pe Habitu la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea omului de afaceri Dan Radu Floarea şi pe soţia acestuia, într-o afacere care viza acordarea în condiţii dubioase a unui împrumut. Magistraţii doljeni au decis astfel condamnarea definitivă a afaceristului gorjean la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi o perioadă de supraveghere de şapte ani. Totodată, Curtea de Apel Craiova a menţinut măsura sechestrului asigurător pe un imobil şi un teren din Târgu-Jiu, care aparţineau lui Doru Şerban.

Licitaţia se va repeta
Ieri, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova a organizat licitaţie publică pentru vânzarea următoarelor bunuri imobile aparţinând lui Habitu: ansamblu de bunuri format din etajul casei de locuit, podul casei şi ½ din suprafaţa de teren din 1.465 mp, situate în Târgu-Jiu, strada General Ion Dragalina, nr. 16.
Preţul de pornire al licitaţiei pentru această primă procedură a fost 1.284.656 de lei. “Nu s-a prezentat nimeni deci nu s-a putut ţine procedura de licitaţie. Practic, nu am avut nici un dosar înscris. În consecinţă, se va relua procedura de licitaţie, urmând a se stabili o nouă dată pentru vânzarea aceloraşi bunuri, însă preţul va scădea cu 25%”, a declarat directorul Serviciului Executări Silite din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Craiova.
Cei interesaţi să participe la următoarea procedură de licitaţie organizată în vederea vânzării bunurilor imobile din Târgu-Jiu ale lui Habitu se pot prezenta la sediul DGFP Craiova cu un dosar care trebuie să cuprindă: oferte de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare, pentru persoanele juridice de naţionalitate română se solicită copie de pe certificatul unic de înregistrare la Registrul Comerţului, pentru persoanele juridice străine se cere actul de înmatriculare tradus în limba română, pentru persoanele fizice străine este nevoie de copie a paşaportului, pentru persoanele fizice române se solicită copie după actul de identitate. De asemenea, la dosar trebuie anexată şi dovada de la organele fiscale că participantul la licitaţie nu are obligaţii fiscale restante.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. duceti va voi cei de la gorajanul ca vad ca va intereseaza de soarta lui de a escrocului de Floarea nu va interesati ca are numai dosare penale si a facut prejudicii statului de milioane de euro,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here