Carp Târgu-Jiu şi-a făcut „planul de bătaie” pentru 2012

156

CASA AJUTOR PENSIONARICasa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu-Jiu a încheiat anul 2011 cum nu se putea mai bine şi deja a început să ia anumite măsuri de îmbunătăţire şi pentru anul în curs. Anul trecut, instituţia s-a îmbunătăţit cu 1.400 de membri noi, 521 au decedat şi alţi 341 fie s-au retras, fie s-au transferat, astfel că la ora actuală, unitatea are nu mai puţin de 15.482 de membri.

Conform lui Nicolae Dragomir, preşedintele CARP Târgu-Jiu, în anul 2011, au fost acordate 521 de ajutoare de deces în valoare de 337.772 lei, s-au asigurat prin cabinetul stomatologic 611 intervenţii gratuite pentru membrii Casei, s-a pus în funcţiune un cabinet de optică medicală cu preţuri la jumătate faţă de restul pieţei, a fost încheiată modernizarea noului sediu, iar urmaşilor membrilor decedaţi le-au fost distribuite sicrie la un preţ cu 130 de lei mai mic faţă de preţul de aprovizionare. „Pentru anul 2012 am luat deja o serie de măsuri active. Astfel am redus cu un procent dobânzile la creditele aprobate fiind stabilite la 8% pentru împrumuturile membrilor care au 1/3 fond, 6% pentru membrii care au 1/ fond şi 3% pentru împrumuturi în limita fondului. De asemenea, s-a majorat suma maximă ce se acorda de la 3.000 la 4.000 lei, iar zilnic se pot acorda până la 1.300 lei, ajutorul de deces este de 700 lei la 15 ani vechime fiind astfel cu 100 lei mai mult ca în 2011”, a declarat Nicolae Dragomir.

Bani suficienţi pentru 2012

Tot pentru acest an, conducerea CARP Târgu-Jiu a luat decizia majorării cotei pentru biletele de tratament de la 50 la 70 lei şi s-a intervenit la Primăria Târgu-Jiu pentru clarificarea situaţiei terenului instituţiei deoarece în acest an expiră concesionarea acestuia. Din punct de vedere financiar, la finele anului 2011, CARP Târgu-Jiu avea în contul curent suma de 382.781 lei şi un depozit de 1,1 milioane lei, sume care oferă posibilitatea ca şi în acest an, unitatea să asigure la timp solicitările propriilor membri. Colectivul de salariaţi al CARP Târgu-Jiu este alcătuit din 15 angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Principalele preocupări ale Consiliului Director şi ale salariaţilor instituţiei au fost legate de rezolvarea în bune condiţii a obligaţiilor faţă de membrii săi privind încasarea la timp a cotizaţiilor, contribuţiilor şi ratelor lunare, rezolvarea cererilor de împrumut şi a ajutoarelor de deces, a solicitărilor de retragere şi transfer, a ajutoarelor nerambursabile şi asigurarea de prestări servicii la tarife cu caracter social prin atelierele şi cabinetele proprii.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here