Carlos Tașcău și Recco de la Salvamont Gorj, schimb de experiență în Norvegia

294

După prestaţia de excepţie a echipajelor de salvare canină, reprezentante ale Salvamontului Românesc la Congresul mondial de salvare de acum două săptămâni din Bulgaria, aprecierea şi interesul manifestat de cei prezenţi pentru modul de formare şi pregătire continuă al echipajului de intervenţie  salvator + câine în  şcoala de formare pentru câini de avalanşe s-au concretizat  într-un prim schimb de experienţă internaţional. Astfel, în Norvegia, se deplasează Cristian Brecică din Caransebeş cu câinii Hektor, Hann şi Vreni şi Carlos Taşcău cu Recco din partea Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Asociaţia de câini de salvare din Norvegia a transmis o adresă către Consiliul Naţional al Serviciilor Carlos si ReccoPublice Salvamont din România prin care invită doi instructori la Congresul anual al formaţiilor de salvare montană din aceasta ţară, acţiune ce se va desfăşura în perioada 4-6 noiembrie în Oslo.
Deşi timpul de pregătire a fost foarte scurt, salvamontiştii români au reuşit să răspundă acestei invitaţii şi să pregătească deplasarea la acest drum deosebit de lung a doi reprezentanţi cu patru câini de salvare. „Astfel, astăzi vor pleca spre Norvegia, Cristian Brecică din Caransebeş cu câinii Hektor, Hann şi Vreni şi Carlos Taşcău cu Recco din partea Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj. Chiar dacă este un drum lung şi obositor, atât pentru instructori şi pentru câini, acţiunea reprezintă o oportunitate deosebită pentru specialiştii români în salvarea canină să intre în contact cu omologi din alte ţări, să îşi pregătească și câinii şi să îşi însuşească și ei noi metode de educare a câinilor”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here