“Caravana fondurilor europene”, trece şi prin localităţile din Gorj

302

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”. Peste 140.000 de persoane vor fi astfel informate în cadrul campaniei.

Potrivit Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj, pe toată perioada campaniei, august-noiembrie 2013, cetăţenii din mediul rural din mai multe comune din judeţ vor primi consiliere cu privire la derularea proiectelor pe care le implementează. Informaţiile se vor axa pe sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor, iar promotorii care activează în cadrul campaniei vor comunica beneficiarilor, dar şi publicului participant informaţii privind: respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi, realizarea şi respectarea graficului de eşalonare a plăţilor efectuate prin PNDR, derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor, dar şi posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural. De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesaţi în a-şi dezvolta spiritul antreprenorial necesar în derularea proiectelor europene.

„Client Misterios”, în acţiune
Pe lângă componenta de informare, această a doua etapă a campaniei mai cuprinde şi activităţi de analiză a capacităţii de comunicare publică a APDRP prin organizarea unor acţiuni de tip „Client Misterios”. Astfel, va fi stabilit nivelul de performanţă al procesului informativ prin verificarea modului în care angajaţii agenţiei se adresează beneficiarilor şi răspund nevoilor de informare ale acestora. Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este acela de a creşte indicele de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creşterii gradului de acurateţe şi corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum şi a cererilor de finanţare.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here