Caravana Evs – Together We are Strong, la UCB

177

UCB 1Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, în colaborare cu Asociaţia Platformă Europeană pentru Dezvoltarea Tineretului – EPYD şi Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală – ARDR, a fost gazda evenimentului „Caravana Evs – Together We are Strong”, promovându-se astfel Serviciul European de Voluntariat în România.

Acţiunea „Caravana Evs – Together We are Strong” a fost organizată în luna noiembrie. Ea face parte din cadrul proiectului SEED co-finanţat de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, gestionat şi monitorizat de către ANPCDEFP – Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, departamentul Program Tineret în acţiune; proiectul are o dimensiune considerabilă, reunind 80 de voluntari veniţi din ţările Europei cât şi tineri localnici şi oficialităţi ale Craiovei. Evenimentul „Caravana Evs-Together We are Strong” este adresat tinerilor şi are ca scop creşterea gradului de cunoaştere a Serviciului European de Voluntariat şi informarea tinerilor cu privire la beneficiile pe care voluntariatul le poate oferi.

Studenţii UCB, alături de voluntari din Europa

Potrivit Mirabelei Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu, „la eveniment au participat tineri voluntari din Europa şi studenţi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu”. Aceasta mai spune că „Serviciul European de Voluntariat urmăreşte creşterea gradului de internaţionalizare a comunităţilor locale prin promovarea reţelelor internaţionale între şcoli, organizaţii, grupuri tematice din comunitatea şi comunităţile de unde provin voluntarii”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here