Căpătuială politică

306

bunila 003Parlamentarii români şi euro-parlamentarii din custodia partidelor politice româneşti au reuşit să inoculeze în sufletul poporului, pe lângă sentimentul de neîncredere în ei, şi credinţa că fiecare parlamentar are ceva rău de ascuns.

Misiunea preşedinţilor de partid este să scape de tagma corupţilor care a confiscat politica românească la zi şi care anulează rolul si rostul organismelor statului de drept. Dacă unui parlamentar de talia lui Adrian Severin, nelipsit din politica românească post-decembristă nu-i ajung 10000 de euro venituri lunare şi se compromite împreună cu naţiunea pe care o reprezintă, pentru un mizilic, adică leafa lui pe o lună, atunci românii nu mai au nici o şansă să devină credibili şi mai ales curaţi. Împotrivirile lui Severin ne fac definitiv de ruşine şi ne aşează în categoria susţinătorilor lui Gaddafi, cu diferenţa că Severin nu a ajuns şi nici nu mai trebuie să urce în politică pe un post de conducere iar Gadaffi trebuia să fi plecat de mult. Victor Ponta vine astăzi la Târgu-Jiu ca să stea de vorbă cu activul partidului său ales şi reprezentativ în Gorj. Se ştie că în politică anumite personaje se ocupă cu făcutul şi desfăcutul cărţilor iar într-un an de criză care precede unui an electoral, traficul de influenţă şi starea de corupţie se amplifică deoarece unele locuri eligibile se tranzacţionează numai la bursa neagră. Organizaţiile de partid pot motiva că nu au oameni de valoare şi fac harcea- parcea statul atunci când este vorba de interesul liderilor. Comunităţile sunt atât de divizate încât coeficientul de încredere al posibililor reprezentanţi este minim. Într-o asemenea stare contează resursele de cumpărare ale voturilor dar şi metodele. Tocmai de aceea siguranţa excesivă a lui Vasile Blaga trebuie să-i dea de gândit lui Victor Ponta iar oamenii partidului său ar trebui să aibă CV-ul cel mai curat.

NOTA: Într-o vreme în care alegerile sunt întâmplătoare, poporul îşi poate pierde discernământul. Listele comune reprezintă un terci popular care se poate acri înainte de a se omogeniza. Pe spinarea PDL în Gorj conservatorii ar putea ieşi câştigători iar liberalii ar putea pierde mai mult de jumătate din zestrea lăsată de Dan Ilie Morega. Florin Cârciumaru şi Dorin Hanu nu vor pierde primăriile din municipiile lor, dar cu siguranţă vor pierde la numărul consilierilor aleşi. Târgu-Jiul şi Motrul vor avea pentru prima dată vice primari liberali. Acestea sunt problemele pe care trebuie să le înţeleagă electoratul ca să nu se mai lase cumpărat cu un mic, o bere, o găleată, un fâş sau un pix. Oamenii trebuie sa ştie că alegerea lor nu potenţează ciolanul politic.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here