Capăt de drum pentru Mititelu? Sandu şi Dragomir, achitaţi!

402

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, achitarea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu şi a fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Cei doi au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere şi sustragerea de sub sechestru. De asemenea, instanţa a dispus achitarea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi a Federaţiei Române de Fotbal (FRF). SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA mai are posibilitatea să deschidă un proces în instanţele civile, tocmai de aceea judecătorii au menţinut sechestrul pus pe bunurile lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, dar şi ale LPF şi FRF. Totuşi, prin această hotărâre, Curtea de Apel a desfiinţat decizia tribunalului prin care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir trebuiau să plătească în solidar cu LPF şi FRF suma de 240 milioane euro către clubul FC Universitatea Craiova. Cei doi fuseseră trimişi în judecată în iunie 2013, iar, pe 13 iunie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a decis ca Sandu şi Dragomir să fie condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul dezafilierii Universităţii Craiova, o sentinţă la care atât DNA, cât şi foştii oficiali FRF şi LPF au făcut apel.

Mititelu: “O decizie criminală!”
Nu puţini sunt cei care sperau ca decizia de joi să fie în favoarea lui Adrian Mititelu, asta pentru că unii suporteri au rămas alături de fostul finanţator. Hotărârea pare în acest moment că pune capăt aspiraţiilor de a revedea FC U Craiova pe teren, iar în Cetatea Banilor rămâne doar CS U Craiova, echipă de Liga 1, care va juca în cupele europene. Prin intermediul contului său de socializare, Mititelu şi-a exprimat dezgustul faţă de judecători. “O decizie mişelească, criminală şi total nedreaptă! În România Europeană, justiţia este doar o iluzie! Am luptat 6 ani de zile împotriva acestei organizaţii criminale cu speranţa că totuşi se face dreptate! Am fost, se pare, un naiv! Magistraţii care astăzi au luat o astfel de decizie vor purta această uriaşă povară toată viaţa! În plină democraţie, mi-a fost confiscată o societate în care am investit zeci de milioane de euro! Oricum, vreau să ştiţi că am făcut tot ce este posibil omeneşte pentru a aduce clubul înapoi, dar, din păcate, n-am reuşit. Peste ani, probabil foarte mulţi, se va face dreptate într-un final, însă până atunci vor fi multe suferinţe… Regret enorm că v-am dezamăgit!”, a scris Mititelu.

Piţurcă: “S-a făcut dreptate!”
Fost selecţioner al României şi fost antrenor la Craiova, Victor Piţurcă, a considerat decizia CAB una firească. Piţurcă i-a adresat cuvinte dure lui Mititelu şi i-a îndemnat pe fanii olteni să sprijine şi mai mult actuala echipă. “S-a făcut dreptate. Mă bucur pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, care nu aveau nicio vină. Ei au respectat regulamentul. Adrian Mititelu este un escroc. A păcălit multă lume. Nu cred că mai revine în fotbal. Și dacă primea 220 de milioane euro, tot nu făcea nimic. Eu, când eram antrenor la echipa națională, i-am spus lui Mircea Sandu să nu dezafilieze Craiova. A făcut exact ce îi convenea lui Mititelu. El nu mai avea bani, jucătorii erau neplătiți, iar echipa retrogradase. Lumea trebuie să uite de echipa lui Mititelu. A făcut mult rău Craiovei și o să dispară total din fotbal. Vocile care ziceau că echipa din Liga 1 nu este adevărata Craiova erau susținători falși ai lui Mititelu. Venea la ședințe cu niște suporteri cărora le-a promis bani. Ei, când se întâlneau cu mine, îmi ziceau că Mititelu e un escroc. Formația din Liga 1 este adevărata Știința, clubul la care am jucat eu”. Interesant este că FRF l-a obligat pe Mititelu să-i plătească 7 milioane euro lui Piţurcă, după ce finanţatorul Craiovei i-a rupt contractul de antrenor celui din urmă. “Procesul meu cu el își va continua cursul. El, în ultimul timp, a înstrăinat multe bunuri ale clubului. E o judecată acum, ca aceste bunuri să revină la clubul lui, pentru ca statul, ANAF-ul și cei care au bani de recuperat să o facă. Dar eu nu îmi fac nicio speranță că voi recupera bani”, a spus Piţurcă.

“Vinovaţii” răsuflă uşuraţi
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, joi, că decizia este corectă, iar plata unui prejudiciu de 240 de milioane euro ar fi însemnat falimentul total al fotbalului românesc. “Este un verdict normal pentru toate părţile implicate. În ceea ce priveşte Liga Profesionistă de Fotbal, trebuie menţionat faptul că ea nu a făcut altceva decât să aplice o hotărâre a Comitetului Executiv. Tocmai de aceea considerăm că s-a făcut dreptate şi din această perspectivă. Am spus-o de la început, am fost şi suntem nevinovaţi. 240 de milioane euro nu valorează tot fotbalul românesc, cu toate echipele de club şi echipele naţionale”. “Am avut emoţii, dar nu prea multe, pentru că nu mă puteam duce nevinovat la puşcărie. Mă ştiam nevinovat”, a spus şi fostul şef de la Ligă, Dumitru Dragomir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here